Kim Schumacher: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
→‎Liv og karriere: Tilføjet link til artikel om VJ på engelsk Wikipedia som en hjælp til dem, som ikke ved hvad en VJ er; i sig selv er VJ for ukendt et begreb til hverken at have link eller forklaring, og da der ingen dansk artikel er om det valgte jeg et link til den engelske, som vil hjælpe langt de fleste.
m →‎Liv og karriere: Konsekvensrettelse: TV → tv; det kan staves på begge måder ifølge Retskrivningsordbogen (https://dsn.dk/?retskriv=tv), men der skal være konsekvens i stavemåden inden for samme artikel.
Linje 35:
 
== Liv og karriere ==
Kim Schumachers baggrund var [[journalist]]ik, og hans mediebaggrund blev lagt på filmhistoriestudiet på Københavns Universitet. Privat startede han tidligt bl.a. som instruktør af amatørfilm. Fra [[1982]]-[[1990]] var han tilknyttet [[DR]]'s P3 som freelance-medarbejder, hvor han afviklede programmer som ''Studie'', ''Pop'', ''Klubland'', ''7'eren'', ''Natradio'' og ''Fredagsåbent''. Derfra gik han over til at lave TVtv: musikprogrammerne ''1999'' og ''Harakiri'' og [[quiz]]programmet ''Labyrint'', der satte nye standarder for, hvordan man kunne tale til folk i dansk tv. Han tv-debuterede som [[w:VJ (media personality)|VJ]] hos Michael Wikke og Steen Rasmussen i deres program Fredag i Farver, 1984-85. Som journalist var han også freelance og bidrog til Levende Billeder, Mix og med faste humor- og kultur-klummer i [[Det Fri Aktuelt]] og [[B.T.]]
 
Kim Schumacher var med til at styrke interessen for genrer som [[dance (musikgenre)|dance]], [[hiphop]], [[rhythm and blues|R'n'B]], [[techno]] og [[pop]], der indtil da nærmest havde været betragtet som underlødige i Danmarks Radio. Kim Schumacher forsøgte at dokumentere genrerne mens de udvikledes og tilbragte derfor en del tid i New York, hvor hiphop- og Hi-Energy-genrerne var på det højeste i 1980'erne.