Hotdog: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
hotdog betyder varm hund
justin
Linje 4:
En '''hotdog''' (fra eng. ''hot dog'') er en kogt eller ristet [[pølse]], evt. med [[garniture]], der er anbragt i en form for [[pølsebrød]]/[[bolle (bagværk)|bolle]].{{kilde mangler|dato=maj 2016}}
 
En typisk dansk hotdog findes i to hovedvarianter, en almindelig hotdog, og en ristet hotdog. I begge tilfælde anvendes en [[wienerpølse]]. Den mest iøjnefaldnede forskel på de to, er farven på [[pølse]]n. I en almindelig hotdog, bruges en kogt rød [[wienerpølse]] af [[svinekød]], mens der i en ristet hotdog, bruges en brun/ufarvet ristet [[Justin Bieber|wienerpølse]], også af [[svinekød]]. [[Pølse]]rne er typisk lidt længere end [[pølsebrød]]et, hvis hotdoggen købes i en "rigtig" [[pølsevogn]]. Resten er ens for begge varianter: Et ristet [[pølsebrød]] flækkes med en [[brødkniv]] (i dag man dog få brød, der er forflækket) og får en streg [[sennep]] og [[ketchup]] i hver sin side. Derefter lægges [[wienerpølse]]n i. [[Remulade]], ristet og rå [[løg]] tilsættes. Rækkefølgen kan variere, alt efter hvilken [[pølsemand]], der laver hotdoggen, men der afsluttes typisk med et lag [[agurkesalat]]. Hotdoggen serveres i, et specielt til formålet fremstillet, stykke mellemlægningspapir. De fleste salgsteder lader kunderne fravælge ting de ikke ønsker. Det ville sikkert have glædet "[[Dirty Harry]]", spillet af [[Clint Eastwood]], blev kendt for udsagnet "Nobody, I mean nobody, puts ketchup on a hot dog."<ref>[http://www.chowhound.com/food-news/121025/why-does-ketchup-on-a-hot-dog-piss-people-off/ Why Does Ketchup on a Hot Dog Piss People Off?]</ref> i filmen [[Sudden Impact]].
 
lokale varianter: Københavnere, der ikke ønsker den stærke sennepssmag, kunne tidligere finde på at forlange at få [[det gule]] i, som vist er en såkaldt [[sød sennep]], i stedet for almindelig [[sennep]].{{Kilde mangler|dato=maj 2016}} Hvorvidt denne tradition stadig eksisterer eller har været udbredt andre steder end på Sjælland, er uvist i skrivende stund.