Forum København: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m bot: indsæt skabelon autoritetsdata; kosmetiske ændringer
mNo edit summary
Linje 26:
}}
 
'''Forum København''' (eller '''Forum Copenhagen''') er en [[Udstilling|udstillings-]] og [[Koncert (begivenhed)|koncerthal]] på [[Frederiksberg]] ca. 15-20 minutters gang fra [[Rådhuspladsen (København)|Københavns rådhusplads]]. Kapaciteten på udstillingsområdet er i alt 5.000 [[m²]] netto og 8.000 m² brutto. Ved koncerter er der mulighed for op til 10.000 tilskuere<ref>http://www.forumcopenhagen.dk/Koncerter</ref>. Hallen er [[søjle]]fri og har blandt andet dannet ramme om 40 udgaver af [[seksdagesløbKøbenhavns seksdagensløb]]et, som i mange år var en førende Københavnerbegivenhed. I dag anvendes hallen bl.a. til koncerter, [[loppemarked]]er, fagmesser, udstillinger og mange private firmafester og events. På årsbasis besøges hallen af ca. 500.000 gæster. Forum har været ejet af Poul og Morten Sundberg siden 1996 hvor de købte Forum af Frederiksberg Kommune. Bella Center lejer Forum gennem et datterselskab af Bella Center A/S og har siden maj [[2003]] været trafikalt forbundet med [[Bella Center]] i form af [[Forum Station]] og [[Københavns Metro]].
 
== Den første hal ==
Linje 52:
Hallen blev først genopført og udvidet i [[1947]], igen ved Gundlach-Petersen. Siden blev den ombygget til ukendelighed, så det i dag er svært at aflæse arkitektens oprindelige design.
 
Mange danskere forbinder mest Forum med [[Københavns seksdagesløb]]ene, især i [[1950'erne]] og i starten af [[1960'erne]] via transmissioner i det nye medie, [[fjernsyn]].
 
Forum afsluttede en omfattende [[Akustik|akustisk]] renovering for 70 millioner kroner i efteråret [[1997]] (påbegyndt i 1996), hvilket resulterede i bedre lyd og flere koncerter, men som samtidig betød at det traditionsrige [[seksdagesløb]] flyttede, senest til [[Ballerup Super Arena]]. Forums faciliteter bliver løbende moderniseret – med toiletterne og Forum Café som de seneste. Forum blev en del af [[Bella Center|Bella Center koncernen]] den [[3. september]] [[1997]].