Aarhus Universitetshospital, Risskov: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
mNo edit summary
No edit summary
Tags: Mobilredigering Redigering via mobilapp Redigering lavet i Android appen
Linje 1:
[[Fil:PsykiatriskHospital Risskov2.jpg|thumb|Nogle af de ældste bygninger på hospitalet i [[Risskov]]]]
'''Aarhus Universitetshospital i Risskov''' er en klinik for psykisk syge mennesker. Stedets arbejdsfællesskab forbeholdes socialrådgivere, pædagoger, sygeplejersker og sosu-assistenter, samt enkelte psykologi studerende som tilsammen danner det faglige fundament på stedet. De terapeutiske arbejdsformer centrerer sig primært omkring sociale 'rundkredsmøder' og 'temadage' hvor patienten evt. medbringer kage eller andet bagværk. Psykiatriske arbejdsformer som disse er det der gør stedet specielt, idet det skaber det 'rummelige', 'åbne' og 'ligebyrdige' niveau som gør de sygdomsramte i stand til at forstå det faglige fællesskabs udbedring af deres manglende evner. Hospitalet oprettedes i [[1852]] under navnet [[Jydske Asyl]] – anstaltens første overlæge var psykiater [[Harald Selmer]].
'''Aarhus Universitetshospital i Risskov''' er et [[psykiatri]]sk hospital. Hospitalet oprettedes i [[1852]] under navnet [[Jydske Asyl]] – anstaltens første overlæge var psykiater [[Harald Selmer]]. Det er planlagt at det psykiatriske hospital flytter til [[Aarhus Universitetshospital, Skejby|Det Nye Universitetshospital]] i [[Skejby]] i 2019.
 
Derudover uddeles der, i de fleste tilfælde, gratis medicin på stedet, da det er en offentlig finansieret institution.
På hospitalet i Risskov ligger [[Museum Ovartaci]] med kunst af psykiatribrugere med [[Ovartaci]] i centrum, og en psykiatrihistorisk samling.
 
{{Sygehuse i Region Midtjylland}}