Maria Rich: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
MKWRZ (diskussion | bidrag)
mNo edit summary
links og formatering
Linje 24:
|kendte roller =
}}
'''Maria Rich''' (født [[25. juni]] [[1973]]) er en [[Danmark|dansk]] [[skuespiller]] som er kendt for hendes roller både i teater og film.
 
== Uddannelse og karriere ==
Maria Rich blev uddannet fra [[skuespillerskolen ved Odense Teater]] i [[1999]].<ref>https://danskefilm.dk/skuespiller.php?id=6933</ref>
 
I [[1999]] fik hun sin teater-debut på teatret [[Teatret Svalegangen|Svalegangen]] i [[Aarhus|Århus]] med forestillingen "Killer Joe".
 
I [[2000]] flyttede Maria Rich tilbage til [[København]] og arbejdede gennem årene på alle de københavnske scener fra [[Cafe Teatret]], [[Mammutteatret]] til [[Det Kongelige Teater]] osv.
Maria Rich blev uddannet fra [[skuespillerskolen ved Odense Teater]] i [[1999]].
 
I [[2002]] fik hun sin film-debut med filmen "Små Ulykker". Filmen var improviseret frem af skuespillerne. Ved [[Filmfestivalen i Berlin|Berlinalen]] i 2002 vandt filmen prisen: Den blå engel og Maria Rich blev udråbt til Shooting Star.
I 1999 fik hun sin teater-debut på teatret Svalegangen i Århus med forestillingen "Killer Joe".
 
Fra [[2007]] - [[2015]] var Maria Rich ansat i ensemblet på [[Mungo Park (teater)|Mungo Park]] i [[Allerød Kommune|Allerød]]. Her var hun med i en gylden periode hvor Mungo Park oplevede en voldsom publikumssucces. Maria Rich var medskaber på i alt ti forskellige forestillinger på teatret. To af den vandt en Reumert: "Kvinde Kend din Krop" i 2011 og "Boys dont Cry" i 2014.
I 2000 flyttede Maria Rich tilbage til København og arbejdede gennem årene på alle de københavnske scener fra Cafe Teatret, Mammutteatret til Det Kongelige Teater osv.
 
I [[2018]] fik Maria Rich sit folkelige tv-gennembrud på [[DR]] i rollen som bankdamen Anna Berg Hansen i 3. sæson af serien Bedrag.
I 2002 fik hun sin film-debut med filmen "Små Ulykker". Filmen var improviseret frem af skuespillerne. Ved Berlinalen i 2002 vandt filmen prisen: Den blå engel og Maria Rich blev udråbt til Shooting Star.
 
Maria Rich har sit eget teater: teaterRICH og med støtte fra bla. statens scenekunstudvalg har hun produceret/skrevet og spillet flere teaterforstillinger.
Samme år fik hun en Talent Reumert for hendes præstation i forestillingen "Kærlighedsbarnet Ifigenia" på Kaleidoskop.
 
== Reumert priser ==
Maria Rich har sit eget teater: teaterRICH og med støtte fra bla. statens scenekunstudvalg har hun produceret/skrevet og spillet flere teaterforstillinger.
 
* "Kærlighedsbarnet Ifigenia" (2002)
Fra 2007 - 2015 var Maria Rich ansat i ensemblet på Mungo Park i Allerød. Her var hun med i en gylden periode hvor Mungo Park oplevede en voldsom publikumssucces. Maria Rich var medskaber på i alt ti forskellige forestillinger på teatret. To af den vandt en Reumert: "Kvinde Kend din Krop" i 2011 og "Boys dont Cry" i 2014.
* Reumerts talentpris (2003)
 
I 2016 vandt Maria Rich en Reumert for* Årets kvindelige ensemblespiller. Det var for hendes arbejde i forestillingen "Living Dead" på teater S/H og Århus Teater. Forestillingen vandt også Året Særpris.(2016)
 
I 2018 fik Maria Rich sit folkelige tv-gennembrud på DR i rollen som bankdamen Anna Berg Hansen i 3. sæson af serien Bedrag.
 
== Filmografi ==