Symaskine: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Fjernet afsnittet "Fordele og ulemper ved symaskinen og trikotagefabrikken", der var en lang philosofisk snak om ressource og energiforbrug ved brug af elmaskiner og bomuldsvask.
Khpd (diskussion | bidrag)
m →‎Historie: rettet sproglige småfejl
Linje 12:
Elias Howe var den der kom med det egentlige gennembrud, selvom mange andre have forsøgt før ham. I 1846 fik han patent på stikkestingmaskine, der var meget bedre end de andre. Hastigheden var faktisk ret imponerende, da hans symaskine kunne udføre 300 sting i minuttet, hvor en trænet person kun kan udføre 50 sting i minuttet.
 
Isaac Merrit Singer var faktisk, den der imidlertid fik størst betydning. Han fik i 1851 udviklet en maskine, der var forbedret og kraftigt bygget og som kunne holde til meget. Han fik patent på sin symaskine i år 1851. En af grundene til at Isaac Merrit Singer kunne udvikle sådan en maskine, var at han var en mekanikerlærling og reparatør af Howes symaskiner, og ved at kombinere de to evner var det muligt at udvikle en
god symaskine.
 
Nogle opfindelser af Allen Benjamin Wilson var også med til at gøre symaskinen endnu bedre. Det var opfindelser som fx den roterende griber og transportøren, som kunne flytte stoffet fremad under syningen. Han fik patent på den roterende griber i 1850 og patent på transportøren i 1854. Disse opfindelser bliver den dag i dag stadig brugt, og stort set anvender alle moderne symaskiner disse opfindelser.
 
Udviklingen af symaskinen fortsatte i rigtig lang tid, menog blev mere forbedret for hver gang. Udviklingen af symaskiner startede sådan rigtigt i år 1846, hvor det var Elias Howe der kom med det egentlige gennembrud, og fortsatte til år 2001. Det der blev muligt i 2001, var at man kunne tage en diskette (Floppy), gå ind på nettet, finde et mønster og gemme det på disketten.
 
Derefter kunne man flytte disketten over i symaskinens farvedisplay, og starte maskinen med de farvetråde maskinen forslog. Man endte så med et resultat, hvor man fik det mønster man havde valgt på det tøj man nu ønskede det skulle være på.
 
== Symaskinens grundlæggende teknik ==