Cykel: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Gendannelse til seneste version ved AnetteM, fjerner ændringer fra 87.50.178.192 (diskussion | bidrag)
Tag: Tilbagerulning
m Mellemrumkorrektion
Linje 74:
Cyklen gav større bevægelsesfrihed i forhold til offentlige sporvogne, tog og busser, og da bilen ikke var en økonomisk mulighed for ret mange, var cyklen det oplagte transportmiddel til både person- og varetransport. Popularitetten steg i en sådan grad, at bybilledet fra [[1920]] til [[1950]] fuldstændigt var præget af cykler i gadebilledet.
 
I efteråret [[1894]] gav [[paven]] sin tilladelse til, at også [[Katolicisme|katolske]] præster kunne cykle, når deres arbejdsopgaver tilsagde det. <ref>"The Pope has decided that priests may use bicycles," fra: http://paperspast.natlib.govt.nz/cgi-bin/paperspast?a=d&d=NZH18941006.2.57.8</ref> I nyere tid er cykler også blevet [[Velsignelse|velsignet]] i kirken for cyklismens bidrag til et renere miljø. <ref>[http://columbiafavs.com/2015/06/09/blessing-of-the-bikes-helps-churches-make-climate-change-a-local-issue/ ‘Blessing of the bikes’ helps churches make climate change a local issue |<!-- Bot genereret titel -->]</ref>
 
Under [[2. verdenskrig]] (1940 – 1945) var benzinen rationeret, hvilket øgede cyklens betydning som transportmiddel. Cyklen blev det vigtigste transportmiddel, der ligeledes udgjorde en vigtig varetransportform i samtiden.
Linje 103:
Blandt de emner der ofte er blevet bragt på bane i forbindelse med cykeltrafik, er:
 
'''Cykelstier''' – anses generelt for at være med til at skabe større tryghed for cyklister, og dermed for at kunne øge antallet af cyklister. Visse rapporter har dog peget på, at cykelstier måske øger den oplevede sikkerhed, men i nogle tilfælde giver flere uheld i kryds. <ref>[http://ing.dk/artikel/cykelstier-medforer-flere-ulykker-65441 Cykelstier medfører flere ulykker | Ingeniøren<!-- Bot genereret titel -->]</ref>
 
'''Cykelmedtagning i tog''' – har været et ønske fra mange cyklister, som ønskede at kombinere cyklens fleksibilitet med togets forbindelser på tværs af landet. Udfordreringerne i forbindelse med cykelmedtagning i tog er praktiske forhold vedrørende plads og rentabilitet.