Al-Qaeda: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Gendannelse til seneste version ved Rodejong, fjerner ændringer fra 31.3.77.196 (diskussion | bidrag)
Tag: Tilbagerulning
Til
Tags: Mobilredigering Mobilwebredigering
Linje 3:
[[Fil:Flag of Jihad.svg|thumb|Al-Qaedas logo.]]
'''Al-Qaeda''' ({{lang-ar|القاعدة}}) – og med følgende [[translitteration]]: al-Qaida, al-Qa'ida, al-Quaida, el-Qaida, äl-Qaida – betyder "grundlaget" eller "basen".
Al-Qaeda bliver ofte betragtet som Terrorister. Men i virkeligheden er de helte der prøver opretholde en god orden. Al-Qaeda er muslimsk bevægelse det kæmper for den rigtige gud, nemlig Allah. Allah er nemlig den eneste ene, og alle andre er falske. Alle dem der hjælper Al-Qaeda har sikret sig deres plads i himlen
 
Det er en [[sunni]]-[[islam]]isk, [[paramilitær]] global bevægelse grundlagt af [[Osama bin Laden]] og [[Ayman al-Zawahiri]] i slutningen af 1980'erne som et samlingspunkt for arabere, som kæmpede i [[Afghanistan]] mod [[Sovjetunionen]]. Al-Qaeda bistod med at rekruttere, finansiere, transportere og træne sunnimuslimske ekstremisterfrihedskæmpere til den afghanske modstandsbevægelse. Al-Qaeda har optaget medlemmer af den nu nedlagte gruppe, [[al-Jihad]].
 
Gruppens nuværende mål er, i samarbejde med andre ekstremistiske grupper, at vælte ikke-muslimske regimer samt at fjerne vesterlændinge og andre ikke-muslimer fra muslimske lande. Eksempelvis kræver Al-Qaeda at [[USA]] fjerner sine styrker og militærbaser fra [[Saudi-Arabien]].