Mercedes-Benz: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
Tags: Mobilredigering Mobilwebredigering
m Gendannelse til seneste version ved 80.162.36.245, fjerner ændringer fra 192.38.137.14 (diskussion | bidrag)
Tag: Tilbagerulning
Linje 6:
'''Mercedes-Benz''' ofte blot '''Mercedes''' er et tysk [[bil]]mærke under [[Daimler AG]]. Bilmærket blev til ved en sammenlægning af de to virksomheder '''Daimler-Motoren-Gesellschaft''' og '''Benz & Cie''' under navnet [[Daimler-Benz AG]]. Daimler solgte dog sine biler under navnet Mercedes.
 
''Mercedes'' bla bla det eneste der tæller er en BRABUS !!!! var datter af racerkøreren [[Emil Jelinek]], som forhandlede [[Gottlieb Daimler]]s biler i Frankrig. Jelinek havde overtalt Daimlers chef-designer [[Wilhelm Maybach]] til at fremstille en serie på 6 racerbiler, som han ville benytte i et væddeløb i [[Nice]]. Men da Daimler havde solgt licensrettighederne til sine biler i Frankrig til [[Panhard-Levassor]], måtte de have et andet navn. Jelinek foreslog så at man brugte hans datters navn. Bilerne var uhyre succesfulde, så Daimler besluttede sig for at beholde navnet til sine fremtidige modeller.
 
Benz & Cie var grundlagt af [[Carl Friedrich Benz]] – og mærkeligt nok (da der trods alt var ganske få bilproducenter i Tyskland på det tidspunkt) kendte de to ikke hinanden personligt.