Skt. Laurentius: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Flytter lidt rundt. Det hedder døbefont, ikke døbefond.
m Linkfix
Linje 6:
Siden [[354]] har han været fejret den 10. august. I kunsten afbildes han ofte med en stegerist (dødsmåden) eller en pengepung (det som fremprovokerede henrettelsen). Han er de fattiges, de forbrændtes og brandvæsenets helgen.
 
I Danmark er Skt. Laurentius [[skytshelgen]] for [[Esbønderup]]. I [[Bryndum Kirke]] ses kalkmalerier af Skt. Laurentius, og kirken er højst sandsynligt viet til denne helgen. [[Ølgod kirkeKirke]] hedder oprindeligt St. Laurentius kirke. På [[døbefont]]en fra 1455 er der et relief af St. Laurentius. På [[Hammershus]] på [[Bornholm]] findes en afbildning af den rist, som Laurentius blev ristet på. I [[Herlev]] bys våbenskjold indgår en rist til ære for Laurentius, og klokken i [[Herlev Kirke]] er indviet i hans navn. [[Sankt Laurentii Kirke (Kerteminde)|Sankt Laurentii Kirke]] i [[Kerteminde]] er viet til Skt. Laurentius.
 
I Norge er [[Nidarholm kloster]] og [[Utstein Kloster]] viet til Skt. Laurentius. Laurentius var også [[Firenze]]s og slægten [[Medici]]s skytshelgen.