Wikipedia:Wikipediajournalen/Arkiv/april 2019/Flere kvinder på wiki: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
No edit summary
Linje 1:
{{i brug}}
 
Wikimedia Danmark var kontaktet af gruppen på Egmont Publishing der står for ALT.dk webstedet, — et af de store website på dansk og hvor Marianne Gram er indholdsansvarlig. Gruppen kom med et forslag om et skrivemaraton med fokus på kvindelige biografier.
Oprindeligt arbejdede vi med en dato i januar, men det blev flyttet til den 9. marts 2019, hvilket så faldt heldigt sammen med Kvindernes International Kampdag dagen før.
 
Linje 12:
 
Egmont Publishing viste sig som en professionel organisation med en betydelig evne til at promovere eventet: Margrethe Vestager tweetede om eventet, Johanne Schmidt-Nielsen promoverede event gennem en Facebook-video, en Berlingsk-artikel fortalte om skrivemaratonet, to indslag fra TV 2-kanaler, en i TV 2 News og en i TV 2 Nyhederne, samt en efterfølgende artikel i Heartbeats. På ALT.dk hvad der også flere artikler.
 
Før eventet havde vi beregnet at der var omkring 17% kvindebiografier på den danske Wikipedia ud af det totale antal, og vi fik beregnet hvor mange artikler der skulle skrives for at flytte procenttallet én procent. Tallet var omkring 800–900. Et mål blev derfor at få 1000 kvinder i på den danske Wikipedia, — ikke under selve skrivemaratonet, men i løbet af et år. Ironisk nok faldt procenttallet op til eventet, da mange artikler om japanske fodboldspillere blev skabelon-agtig oprettet.