Content deleted Content added
Linje 11:
:::Den konkrete med Tupac er ikke et spørgsmål om lang eller kort boks. Er der fejl i det manuelt udfyldte, kan dette rettes. Det er ikke et argument for at slette parametrene i boksen.
:::Som nævnt er det en udfordring, at ikke alle brugere er fortrolige med Wikidata, hvorfor det er problematisk at fjerne adgangen for lokal redigering. Der findes også (mange) fejl på Wikidata, hvorfor det giver mening med lokale rettelser, hvis ikke brugeren kan håndtere Wikidata. [[Bruger:Pugilist|Pugilist]] ([[Brugerdiskussion:Pugilist|diskussion]]) 6. apr 2019, 12:09 (CEST)
 
::::{{ping|Pugilist}} Jeg bemerker meg at du har på eget initiativ tilbagestillet alle mine redigeringer med koblinger mot Wikidata. Dette er først og fremst en svært uheldig fremgangsmåte. Du må huske at alle som redigerer på Wikipedia gjør denne jobben frivillig, og det er flere én du og meg som har meninger innenfor denne problemstillingen. Til neste gang vil jeg anbefale deg å opprette et indlæg under Landsbybrønden, slik at alle som er en del av Dansk Wikipedia kan ta del i diskusjonene. For så å ta en avgjørelse på grunnlag av hva flertallet mener.
 
::::Jeg skal prøve å forklare deg viktigheten og fremtiden Wikidata kommer til å bli for Wikipedia-prosjektene. Jeg regner med at du bruker bilder fra Commons. Wikidata er som Commens ved at det fungerer som en felles lagringsplass for data. Alternativet til å ikke ha Commons er at alle Wikipedia-prosjektene må lagre bildene lokalt for hvert sprog-prosjekt. Da blir det flest bilder på de plattformene som har flest aktive brukere, og få på de andre. Men om alle jobber fra en felles platform, Commons, vil det være mange bilder å velge mellom som alle sprog versjonen jobber sammen om å utvide. Hvis du forsto den metaforen.
 
::::Wikidata har 21 049 (per 7. april 2019) aktive brukere, og flere bots som hele tiden oppdaterer og legger inn ny informasjon/data. Dansk Wikipedia har 1 154 (per 7. april 2019) aktive brukere som i hovedsak jobber med artikkel skriving. Hvorfor skal de fylle ut infobokser med data som allerede blir oppdatert av 21 049 aktive brukere på Wikidata? Det blir med andre ord, dobbelt arbeid. Hvem som legger inn «riktig» data i infoboksen kan man krangle over i evig tid, og vi vil nok aldri bli enige om hvem som skal gjøre det eller hva som er «riktig» og «feil». Jeg velger å stole på de 21 049 aktive brukerne på Wikidata som passer på hverandre, og jobber mot et mål om å skape en kunnskaps database som alle kan bruke. Hvis du ikke er enig i hva dataen sier, rett det opp på Wikidata (helst med en referanse). Da hjelper du også de andre Wikipedia-prosjektene som henter data til infoboks fra Wikidata.
 
::::La oss nå si at du finner en feil i infoboksen på en artikkel om en person på Dansk Wikipedia. Infoboksen har lokale verdier så du endrer kun den ønskede verdien. Artikkelen er koblet mot 20 andre sprog med samme feil! Skal du da fikse det manuelt på alle sprogene, kanskje også på sprog du ikke forstår? Eller om alle artiklene på forskjellige sprog henter data til infoboksen fra Wikidata. Da trenger du kun å endre det DER! Da vil det være oppdatert på alle sprog om den personen. Det er Wikidata, en felles database med data som alle kan bruke.
 
::::Wikidata er også i stadig endring (se [[d:Wikidata:Development plan]]), og for 2019 er et av prosjektene «Editing Wikidata from Wikipedia and sister projects». Det er altså planlagt å få på plass en bedre samhandling mellom Wikidata og Wikipedia på WP. Wikidata har med andre ord kommet for å bli, og det er ingen vits å unngå å bruke WD. Vi må heller samarbeide, enn å jobbe mot hverandre.
 
::::Det som skjer med Tupac artikkelen er at den henter data fra Wikidata, som er spesifisert lokalt (som dobbel oppføring av East Harlem). Det burde noen rette i LUA-modulen. Grunnen til at jeg fjerner lokale parametere er for at Wikidata skal kunne hente de samme eller flere. Slik at de alltid kan oppdateres for alle prosjektene. Da blir det konsistent data for alle. Det å bli kjent med Wikidata er noe brukeren må selv legge en innsats i. En god start er å lese [[d:Wikidata:Introduction]] på ønsket språk. Blir akkurat den samme problemstillingen med for eksempel om brukeren ønsker et bilde, så må han/hun benytte Commons, hvordan fungerer det? [[d:Wikidata:Tours]] er også en fin måte å lære seg Wikidata på en interaktiv måte.
 
::::Jeg kan forså at endringer i noe som har blitt gjort i lang tid ofte er lite ønskelig, eller blir møtt med skepsis. Wikidata ble først åpnet i 2012, og det tar tid før det blir noe kvalitet ut av noe nytt. Men nå begynner Wikidata etter min mening å bli en fullverdig plattform, som kan være et hjelpemiddel for oss alle. Hva sier du til det? - [[Bruger:Premeditated|Premeditated]] ([[Brugerdiskussion:Premeditated|diskussion]]) 7. apr 2019, 21:27 (CEST)