Bruger:Weblars/sandkasse: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
noget der måske skal gemmes fra Hjælp:Kildeangivelser for nybegyndere
lidt mere
Linje 33:
* for at give yderligere information eller anbefaling om yderligere læsning.
 
==Hvornår kilder?==
Hvornår kilder skal angives, kan oplistes således:
* '''Når man opretter en ny artikel.''' For at godtgøre at artikelemnet er velkendt og opfylder Wikipedias [[Wikipedia:Kriterier for artikler|kriterier for hvad som er relevant]] for en egen artikel.
Line 46 ⟶ 47:
Artiklen skal opgive kilder for størstedelen af dens indhold, og helst anvende referencer i løbende tekst for tydeligt at knytte specifikke oplysninger i artiklen til deres kilder. Visse undtagelser kan tænkes, specielt fra kravet om specifikke referencer: I indledningen er det ikke nødvendigt med kildehenvisninger, hvis teksten er en sammenfatning af kildebelagt tekst senere i artiklen. Indledningen bør være lettilgængelig for en bred skare, og kildehenvisninger kan forstyrre læseligheden for personer med læsevanskeligheder.
 
=== Typer af kilder ===
 
Der findes mange forskellige killder, for eksempel:
Line 62 ⟶ 63:
Vær især opmærksom på fejl ved [[Wikipedia:Oversættelser|oversættelser]]. Det kan for eksempel være vanskeligt at oversætte fagsprog korrekt. Hvis man ikke har den nødvendige indsigt i artiklens emne, skal man være forsigtig med at oversætte. Det er bedre at udelade passager, man ikke helt forstår, end at forsøge at oversætte dem.
 
== Kildetekst kan fjernes fra brødteksten ==
==Npter==
For at gøre brødteksten af wikikoden mere læselig under redigeringen, kan man placere kildehenvisningernes fuldstændige tekst i afsnittet Referencer. Dér hvor henvisningen til kilden skal være i artiklen skriver man blot <code><nowiki><ref name="kildenavn"/></nowiki></code>, og den fuldstændige kildehenvisning placeres i afsnittet Referencer:
 
<code><nowiki>{{reflist</nowiki><span style="background-color: #ddd"><nowiki>|refs=</nowiki></span>
<nowiki><ref name="kildenavn">...</ref></nowiki>
}}</code>
 
==NpterNoter==
{{notelist}}