Johannesburg: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
No edit summary
Linje 49:
Johannesburg ligger kun 60 km fra hovedstaden [[Pretoria]] og er i hastig udvikling, og det går så hurtigt, at man regner med, at Johannesburg opsluger [[hovedstad]]en Pretoria, så det til sidst bliver et sammenhængende [[byområde]] med ca. 20 milioner indbyggere. Dette område kommer til at hedde [[Johannesburg Metro Area]].
 
Johannesburg er et knudepunkt for flytrafik til og fra Afrika, byen har en stor lufthavn ([[O.R. Tambo International Airport]]) som er Afrikas største og travleste, hvor der er afgang til seks kontinenter, og mange storbyer rundt omkring i verden. Byen er desuden et knudepunkt for biltrafik, flere motorveje[[motorvej]]e gennemskærer Stor-Johannesburg, bla. N1, N3, N12, N14, N17, R21, R24, R59, M1 og M2. N1, N3, N12 erdanner en motorringvej der går rundt om Johannesburg, herfra er der motorveje mod [[Cape Town]], Pretoria, [[Durban]] og [[Emalahleni]].
 
Byen er en af Afrikas mest kriminaliserede byer og også en af de farligste. Selvom kriminaliteten er faldende i selve byen og i centrum, har både [[børs]]en i Johannesburg og en række virksomheder taget konsekvensen og flyttet fra centrum til [[forstad]]en [[Sandton]] i den nordlige del af byområdet, hvor der er mere sikkert.