Ann Petersen: Forskelle mellem versioner

dansk operasanger
Content deleted Content added
rettet formatering
(Ingen forskel)

Versionen fra 7. maj 2019, 16:56

Kirstenvalby (diskussion) 7. maj 2019, 16:56 (CEST)=== Ann Petersen ===

Biografi

Ann Petersen er født 1966 og opvokset i Sorø. Hun er dansk sopran med en international karriere. Uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium 1994 og Operaakademiet i 1998. Bor i barndomshjemmet i Sorø sammen med sin mand Ole Justesen, manager i Crescendi Artists, og sønnen Mathias.

Karriere

Debuterede som 1. dame 1999 i Mozarts »Tryllefløjten« på Det Kongelige Teater.

Også i 1999 sang hun Donna Anna i Don Giovanni og Ingeborg i Peter Heises Drot og Marsk (begge på Den Jyske Opera).

Var i 2001-04 solist ved operaen i Graz i Østrig med bl.a. Feltmarskalinden i Richard Strauss' Rosenkavaleren.

Fra 2004 freelance med speciale i Wagner og Strauss og engagementer i førende operahuse, bl. a. Royal Opera Covent Garden i London, Opéra Bastille i Paris, La Scala i Milano, Komische Oper i Berlin, Liceu i Barcelona og Dallas Opera.

Siden har hun sunget Liú i Giacomo Puccinis opera Turandot og guvernanten i Benjamin Brittens The Turn of the Screw (begge Det Kongelige Teater, 2006).

Fra 1. august 2013 fastansat ved Den Kongelige Opera i København. Blandt de vigtigste partier er Isolde i Wagners »Tristan og Isolde« og »Elsa i »Lohengrin«, Kejserinden i Strauss' »Kvinden uden skygge« og Marietta i Korngolds »Die tote Stadt«.

Ann Petersen har skabt sig en international karriere især som Wagner- og Strauss-sanger: som Elsa i Lohengrin, Eva i Mestersangerne i Nürnberg, Isolde i Tristan og Isolde, Senta i Den Flyvende Hollænder, Freia i Rhingulder og Kejserinden i Die Frau ohne Schatten. Hun har sunget på Wiener Staatsoper, Staatsoper Berlin, Royal Opera House Covent Garden, Teatro alla Scala di Milano, Teatro Colón de Buenos Aires, Operaen i Lyon, Opéra National de Paris, Teatro Real de Madrid , Festspielhaus Baden-Baden og operaerne i Athen, Cardiff , Orange, Monte-Carlo, Torino og Dallas.

Ann Petersen er desuden solist i diverse Wagner- og Strauss-værker. Koncertrepertoiret omfatter også Beethoven 9th, Verdi’s Requiem, Dvorak’s Stabat Mater, Mendelssohn’s Lobgesang og Les Béatitudes af César Franc.

Indspilninger

DVD’er bl.a. Carl Nielsens Saul og David (2015), Wagners Tannhâuser (2015).

Pladeindspilninger bl.a. Beethoven Kristus på Oliebjerget (2002) og Strauss’ Vier letzte Lieder fra Musikverein i Wien under Claus Peter Flor.

Priser

Har to gange modtaget en Reumert som Årets Sanger:

I 2010 for Strauss' »Ariadne på Naxos« på Det Kongelige Teater

I 2013 for Wagners »Tristan og Isolde« på Den Jyske Opera.

Kilder

Opkald fra den store mester af Per Rask Madsen i: Weekendavisen, 2016-01-08

Det er vigtigt for mig hele tiden at søge grænser af Trine Munk-Petersen i: Berlingske tidende, 2014-01-25

Wagners kvinder lever i stærk sopran af Helene Navne i: Politiken, 2014-05-18

https://ann-petersen.com/repertoire/