US Open (golf): Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Fjerner link: New York
m bot: indsæt skabelon autoritetsdata; kosmetiske ændringer
 
Linje 1:
{{harflertydig|US Open}}
'''US Open''' er en [[golf]]turnering arrangeret af [[The United States Golf Association|United States Golf Association]] og spilles hvert år i juni. Den er en golfverdenens fire [[Majors (golf)|majors]] og tæller dermed både på [[Europatouren]] og [[PGA Tour]]en. Turneringen spilles hvert år på forskellige baner, som dog har det tilfælles, at de er sat op, så scores er meget høje.
 
== Historie ==
Den første US Open blev spillet den [[4. oktober]] [[1895]] på en ni-hullersbane ved [[Newport (Rhode Island)|Newport]] på [[Rhode Island]]. Turneringen blev spillet over 36 huller på en dag og havde 11 deltagere. På trods af at den første turnering blev spillet i 1895 kom den første amerikanske vinder først i 1911, men siden da har spillere fra [[USA]] vundet langt de fleste år. Den første gang en europæer vandt turneringen i 40 år var i [[2010]], hvor [[Graeme McDowell]] vandt. Europæeren før ham, var [[Tony Jacklin]] i [[1970]].
[[Rory McIlroy]] satte i [[2011]] historie ved at blive den der har gået laveste samlede score nogensinde i U.S. Open. En præstation der får de fleste til at måbe, da banerne generelt er sat meget svært op. [[Tiger Woods]] lavede i [[2000]] en lignende præstation, da han på det tidspunkt scorede et samlet -12, den tids bedste score. Woods var som den eneste under par, og at han så endda er 12 under par gør det hele meget bedre. Rory vandt med 8 slag over [[Jason Day]], mens Tiger vandt med 15 slag, over en delt anden plads mellem [[Ernie Els]] og [[Miguel Ángel Jiménez]]
 
Linje 292:
== Kilder / eksterne henvisninger ==
* [http://www.usopen.com/ US Open] {{en sprog}}
{{autoritetsdata}}
 
[[Kategori:Golfturneringer]]