Enhedslisten: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
→‎Vælgerskare: Tilføjet to ord, der manglede. Udledt deduktivt, af den efterfølgende sætning.
Linje 72:
 
=== Internationalt ===
Enhedslisten ønsker en ny [[udenrigspolitik]], der tager udgangspunkt i respekt for [[menneskerettighederne]], som efter partiets opfattelse ikke er blevet prioriteret i den hidtidige udenrigspolitik. Endvidere ønsklerønsker partiet en højere og mere aktiv støtte til de fattigste lande, og har på denne baggrund fremsat forslag om en fordobling af [[ulandsbistand]]en.<ref>[http://www.ft.dk/Demokrati/Partier/PartiOversigt/Enhedslisten/politik/Internationale%20relationer/Danmarks%20stoette%20til%20udviklingslande.aspx Enhedslisten på Folketingets hjemmeside]</ref> Enhedslisten mener, at Danmark bør melde sig ud af [[NATO]].
 
Enhedslisten ønsker en ny [[udenrigspolitik]], der tager udgangspunkt i respekt for [[menneskerettighederne]], som efter partiets opfattelse ikke er blevet prioriteret i den hidtidige udenrigspolitik. Endvidere ønskler partiet en højere og mere aktiv støtte til de fattigste lande, og har på denne baggrund fremsat forslag om en fordobling af [[ulandsbistand]]en.<ref>[http://www.ft.dk/Demokrati/Partier/PartiOversigt/Enhedslisten/politik/Internationale%20relationer/Danmarks%20stoette%20til%20udviklingslande.aspx Enhedslisten på Folketingets hjemmeside]</ref> Enhedslisten mener, at Danmark bør melde sig ud af [[NATO]].
 
Partiet har som grundlæggende princip, at [[fred]] er at foretrække frem for [[krig]] og har derfor fra starten været modstander af Danmarks deltagelse i både [[krigen i Afghanistan|krigene i Afghanistan]] og [[Irak-krigen|Irak]]. Princippet blev udfordret den 19. marts 2011, da partiet i Folketinget stemte for dansk deltagelse i den [[FN]]-sanktionerede militære indsats i [[Libyen]], som skulle beskytte civilbefolkningen mod overgreb fra [[Muammar al-Gaddafi]]s styrker.<ref>[http://www.enhedslisten.dk/artikel/enhedslisten-stemmer-humanit%C3%A6r-aktion-i-libyen Enhedslisten stemmer humanitært]</ref> Selv om [[Frank Aaen]] aktivt arbejdede for en hurtig [[våbenhvile]], førte beslutningen til både ekstern og intern kritik, og efter at [[NATO]] var gået ind i aktionen, trak Enhedslisten sin støtte til indsatsen tilbage.<ref>[http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2011/03/30/144018.htm Enhedslisten trækker støtten til Libyen-krigen – dr.dk/Nyheder/Politik]</ref>