Hermann Fegelein: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Gendannelse til seneste version ved Dipsacus fullonum bot, fjerner ændringer fra 192.38.139.11 (diskussion | bidrag)
→‎Biografi: Rettet slåfejl: Monhke > Mohnke
Tags: Mobilredigering Mobilwebredigering
Linje 28:
Fegelein var med i [[Førerbunkeren]] i [[Berlin]] april [[1945]]. Den [[26. april]] forlod han bunkeren for at vende hjem til bydelen [[Charlottenburg]]. Hitler lagde næste dag mærke til, at Fegelein var forsvundet, og sendte en gruppe fra SS for at hente ham. Han blev bragt tilbage til bunkeren, hvor Hitler degraderede ham og satte ham under arrest.
 
Hans flugt førte til, at Hitlers mistanker til Himmler blev styrket. Om aftenen [[28. april]] kom der en melding fra [[Stockholm]] om, at Himmler forsøgte at forhandle med de allierede bag Førerens ryg. Hitler blev rasende, og da han ikke kunne få fat i Himmler, vendte han sig mod Fegelein. Hitler fik ham bragt ind i bunkeren, hvor han stillede spørgsmål. Fegelein insisterede på at han ikke kendte til Himmlers planer, samt at han havde tænkt sig at komme tilbage til bunkeren. Hitlers raseri fortsatte, og den eneste, som på dette tidspunkt kunne have reddet Fegelein, Eva Braun, var optaget af at planlægge sit eget selvmord. Nogle overlevende fra bunkeren hævdede, at Eva Braun først fik Hitler til at vise nåde ved at fortælle ham, at hendes søster, Fegeleins kone, var gravid, mens andre har forklaret, at hun ikke gjorde noget. [[Wilhelm MonhkeMohnke]] ledede en krigsretssag mod Fegelein og konkluderede, at han ikke var i stand til at blive stillet for retten. Han blev herefter overleveret til SS-vagter. Monhkes beretning er usikker, eftersom de to meddommere ikke overlevede, og eftersom han fortalte dette i et interview under sin egen retssag efter krigens slutning, kan han have pyntet på detaljerne.
 
Der er ingenting, som tyder på, at Fegelein overlevede denne dag, men det er usikkert, om han blev skudt efter en krigsretsdom eller efter direkte ordre fra Hitler, eller om han blev hængt i en kælder i nærheden uden dom.