Batter: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
FlaBot (diskussion | bidrag)
m robot Tilføjer: simple:Batter
Designated Hitter
Linje 43:
* 5. batter og 6. batter er normalt power hitters ligesom clean-up hitteren.
* 7., 8. og 9. batter er - afhængigt af holdets offensive talent - mest med for deres defensive egenskaber. Man ser ofte hurtige, adrætte spillere batte sidst i lineuppet, hvis de altså ikke er gode nok hitters til at kunne batte som nr. 1 eller 2. I [[Major League Baseball|National League]] er den 9. batter næsten altid pitcheren.
 
==Designated hitter==
I [[Major League Baseball|American League]] blev det i [[1973]] indført, at et hold godt må sende en anden spiller frem for at batte i stedet for pitcheren. Denne spiller kaldes ''the designated hitter'' (forkortes ''DH''). Reglen blev indført for at øge antallet af scorede runs (point), idet pitchers som hovedregel ikke er gode battere, og i dag ser man da også, at der i American League i gennemsnit bliver scoret lidt flere runs pr. kamp end i National League.
 
Et holds designated hitter skal ikke deltage i forsvarsspillet, og han bidrager således udelukkende til offensiven. Derfor ser man ofte, at ældre spillere, der ikke længere er i stand til at [[Baseballpositioner|fielde]] så godt længere, bliver flyttet til DH-pladsen.
 
National League har ikke valgt at følge denne udvikling, og fans af denne liga udtrykker ofte, at baseball i National League er en mere traditionel og korrekt udgave.
 
==Pinch hitters==