Ingolstadt: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Bot: Fjerner {{Link GA}} og {{Link FA}} da Wikidata nu bruges i stedet for.
== Kildehenvisninger == {{Reflist}}
Linje 32:
En gravplads fra ca 1800 f. Kr. med tilhørende bosættelse er de første tegn på en bebyggelse på området. Det første skriftlige bevis på Ingolstadts eksistens er i [[Karl den Store]]s [[testamente]] fra [[806]]. Omkring [[1250]] får Ingolstadt byrettigheder og senere også ret at udgive egne [[mønt]]er.
 
I byen findes [[bil]]fabrikken [[Audi]]<ref>https://www.audi.com/en/company/profile/locations/germany.html</ref> med mange [[underleverandør]]er, og byen huser fire [[bryggeri]]er. Ingolstadt er også et vigtigt [[kommunikation]]sknudepunkt i Bayern med sin placering ved A9 mellem München og [[Berlin]] og en rangerbanegård med forbindelse til flere [[jernbane]]strækninger i såvel nord-sydlig som øst-vestlig retning.
 
I byen findes der to [[erhverv]]sorienterede undervisningsinstitutioner.
Linje 39:
 
I [[1510]] blev den [[katolsk]]e [[teolog]] [[Johannes Eck]] professor ved byens universitet fra [[1472]], ''Universität Ingolstadt'', som ved hans og andres indsats blev et intellektuelt centrum for den såkaldte [[modreformationen|modreformation]].<ref>Kilde: [[:de:Johannes Eck|Johannes Eck]]; hertil også et [[Martin Luther#Debatten i Leipzig og dens virkninger .281519.E2.80.931520.29|afsnit]] i artiklen om Luther – Til [[:de:Universität Ingolstadt|''Universität Ingolstadt'']] (tysk Wiki)</ref>
 
== Kildehenvisninger ==
{{Reflist}}
 
== Eksterne henvisninger ==