Annette Heick

dansk tv-vært, journalist, sangerinde og tegnefilmsdubber, født 1971

Annette Vollmer Heick (født 12. november 1971Frederiksberg) er en dansk tv-vært, journalist, sangerinde og tegnefilmsdubber. Hun er datter af de to kendte entertainere Keld og Hilda Heick.

Annette Heick
Født Annette Heick
12. november 1971 (52 år)
Frederiksberg
Nationalitet Dansker
Far Keld Heick
Mor Hilda Heick
Ægtefælle Jesper Vollmer
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Tv-vært, journalist, sangerinde og tegnefilmsdubber
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Heick indledte sin karriere som journalist i 1987B.T. og fortsatte derfra til Se og Hør, hvor hun var frem til 1996. I 2001-02 var hun desuden skribent på Ekstra Bladet. Som sanger fik hun i 1988 et hit med "Du skælder mig hele tiden ud" sammen med Tommy Seebach. I oktober 2005 udsendte hun sit debutalbum, Right Time på sit eget pladeselskab. Albummet debuterede på en 96. plads på hitlisten og solgte omkring 100 eksemplarer i den første uge.[1] Hun har deltaget i Dansk Melodi Grand Prix flere gange, måske bedst husket fra 2007 med sangen "Copenhagen Airport".

Som tv-vært har hun arbejdet på både DR og TV 2 samt TvDanmark, hvor hun på sidstnævnte fik sit gennembrud i 2002 med den japanske figur Ushi Heiku. I 2012 var hun vært på programmet Haps! Du er fanget, som sendte anden sæson i sommeren 2013.

Annette Heick har endvidere arbejdet som tegnefilmsdubber. Hun lægger bl.a. stemme til Andersine And i Hos Mickey, Douglas i Lloyd i rummet, Prinsesse Atta i Pixar-filmen Græs-rødderne, Porschen Sally i Biler, Shego i serien Kim Possible, Sandy Egern i SvampeBob Firkant, Tzipporah (dialog) i Prinsen af Egypten, Grønne Lygte & Maxine Gibson i Fremtidens Batman, Sirena Von Boo i Monster High Kun For Spøgelser. og Yvonne i Olsen-banden på de bonede gulve.

I Det Ny Teaters opsætning af musicalen Wicked spillede hun rollen som Glinda, og i Aarhus Teaters 2015-opsætning af My Fair Lady spillede hun rollen som Eliza Doolittle.

I 2016 var Annette Heick vært for Dansk Melodi Grand Prix bl.a. sammen med sin mor Hilda. Hun fik en del opmærksomhed grundet sit hår, som til anledningen var stylet i en frisure, der skabte debat på de sociale medier.[2] I 2017 og 2018 var Annette Heick igen vært ved det danske Melodi Grand Prix, denne gang sammen med vinderen af Dansk Melodi Grand Prix 2016, Johannes Nymark.

Privatliv redigér

Hun bor sammen med sin mand, Jesper Vollmer, og deres to sønner i Søllerød.[3] De har tidligere boet en årrække i Skåne.[4]

Diskografi redigér

  • Glædelig jul (med Tommy Seebach) (1995)
  • Right Time (2005)
  • Grænseløs (2012)

Revy redigér

  • 2016: PEJSESHOW 2016 - Pejsen går til filmen, Pejsegården, Brædstrup
  • 2018: PEJSESHOW 2018 - Tilbage til Pejsen, Pejsegården, Brædstrup

Referencer redigér

  1. ^ "Ugens flop: Uønsket Heick". Ekstra Bladet. 7. oktober 2005.
  2. ^ DR: Krøller eller ej
  3. ^ Annette Heick og Jesper Vollmer - livet efter ulykken
  4. ^ Hilda Heick: Lov ikke en hel legetøjsbutik, hvis du kun kan levere en brandbil | Netavisen Pio, hentet 2013-12-13.

Eksterner henvisningr redigér

 Spire
Denne danske sangerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.