Cristobal Morales

spansk komponist

Cristóbal de Morales (ca. 1500 i Sevilla1553 i Málaga) var spansk komponist, Morales fik sin uddannelse i Sevilla og virkede som kapelmester ved forskellige spanske kirker, indtil han rejste til Rom, hvor han var medlem af det pavelige Kapel 1535-1545. Derefter var han igen i Spanien som kapelmester ved domkirken i Toledo og til sidst i Malaga. Morales har tidligere været regnet for en italiensk komponist.

Cristobal Morales
Information
Født 1500 Rediger på Wikidata
Sevilla, Spanien Rediger på Wikidata
Død 1553 Rediger på Wikidata
Marchena, Spanien Rediger på Wikidata
Statsborger Spanien Rediger på Wikidata
Sprog Spansk Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Forfatter, komponist Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

I sin musik (især messer, motetter og anden kirkemusik) viser han sig som udgået fra den nederlandske skole, men med udpræget originale, spansk-nationale træk. Han lægger især an på klare linjer og vokal velklang, når ofte en betydelig virkning og står således som en interessant forløber for Palestrina.


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.