Det Jyske Musikkonservatorium

dansk musikkonservatorium

Det Jyske Musikkonservatorium er en uddannelsesinstitution under Kulturministeriet beliggende i Aarhus og Aalborg, som varetager uddannelse af udøvende musikere og musikpædagoger på højeste niveau. Institutionen har desuden til formål at bidrage til fremme af musikkulturen i Danmark, hvilket blandt andet sker i form af kunstnerisk og pædagogisk udviklingsarbejde og forskning indenfor det musikalske område.

Det Jyske Musikkonservatorium
Det Jyske Musikkonservatorium har til huse i forlængelse af Musikhuset Aarhus
Generelle informationer
Type Statslig administrativ enhed Rediger på Wikidata
Sted Aarhus, Danmark
Grundlagt 1927; 97 år siden (1927)
Grundlægger Johan Nilsson
Rektor Claus Olesen
Studerende 350+ (2017)
Eksterne henvisninger
www.musikkons.dk
CVR-nummer 32471811 Rediger på Wikidata
Oversigtskort

Konservatoriet blev grundlagt i Aarhus i 1927 af violinisten Johan Nilsson, der drev det på privat basis til 1932. Herefter blev det drevet af lærerstaben til det i 1944 blev en selvejende institution, der ledes af en bestyrelse. Det huser uddannelser indenfor bl.a. klassisk, rytmisk og elektronisk musik. Med over 350 studerende er det Danmarks næststørste konservatorium og det genremæssigt mest alsidige.

I sommeren 2007 blev konservatoriets aktiviteter samlet under ét tag i Musikhuset Aarhus, der udover undervisningsfaciliteterne blev udbygget med en symfonisk sal, en rytmisk sal og en kammermusiksal.

I 2010 blev Nordjysk Musikkonservatorium lagt ind under Det Jyske Musikkonservatorium, Aalborg. Konservatoriet havde fra 2010 til 2013 lokaler i den gamle Ryesgades Skole. Den 1. august 2013 flyttede konservatoriet fra Ryesgade til det nybyggede Musikkens Hus på havnefronten.

Eksterne henvisninger redigér