Dezhou (kinesisk skrift: 德州; pinyin: Dézhōu) er en by på præfekturniveau i den nordvestlige del af provinsen Shandong i Folkerepublikken Kina. Den grænser til præfekturerne Jinan i sydøst, Liaocheng i sydvest, Binzhou i nordøst og til provinsen Hebei i nord og nordvest.

Fra byen Dezhou
Dezhous beliggenhed i Shandong
Dezhou (China)
Dezhou
Dezhou
Dezhou (China)

Kejserkanalen løber gennem præfekturet, der har et areal på 10,356 km² og en befolkning på 5.610.000 mennesker (2007).

Administrativ inddeling redigér

Dezhou administrerer et distrikt, to byer på amtsniveau og otte amter.

Trafik redigér

Jernbane redigér

Byen Dezhou er stoppested på jernbanelinen Jinghubanen, som løber fra Beijing til Shanghai via blandt andet Tianjin, Jinan, Nanjing og Suzhou.

Qingdao-Taiyuan højhastighedstog standser her på sin rute fra Qingdao til Taiyuan.

Veje redigér

Kinas rigsvej 104 og 105 løber ogsåi området. De begynder i Beijing, løber mod syd og deler sig i Dezhou. Rigsvej 104 fortsætter da til Jinan, Xuzhou, Nanjing, Hangzhou, Wenzhou og ender i Fuzhou, mens 105 løber til Jining, Shangqiu, Jiujiang, Nanchang og Guangzhou, og ender i Zhuhai.

Turisme redigér

Dezhous største historiske attraktion er gravmælet for sultan Paduka Batara af Sulu, som døde i Dezhou under rejsen hjem efter et besøg hos Yongle-kejseren i 1417. Gravmælet er velbevaret og er opført på Kinas liste over bevaringsværdige fortidsminder. Efterfølgere af sultanens muslimske ledsagere bor stadig i Dezhou og er klassificeret som huikinesere.

Eksterne henvisninger redigér

Koordinater: 37°26′N 116°16′Ø / 37.433°N 116.267°Ø / 37.433; 116.267