Geraldine Somerville

britisk skuespiller

Geraldine Margaret Agnew-Somerville (født 19. maj 1967) er en irsk-født britisk skuespillerinde. Hun er bedst kendt som Penhaligon i Cracker og som Harrys mor, Lily Potter, i Harry Potter-filmene.

Geraldine Somerville
Personlig information
Fulde navn Geraldine Margaret Agnew-Somerville
Født 19. maj 1967 (56 år)
County Meath, Irland
Aktive år 1991 – Nu
Roller Lily Potter, i Harry Potter-filmene

Biografi redigér

Tidlige liv redigér

Geraldine Agnew-Somerville blev født i County Meath i Irland, men voksede op på Isle of Man. Hun er datter af den nu pensionerede økonom sir Quentin Charles Agnew-Somerville, 2. Baronet, og Margaret April Irene, lady Agnew-Somerville (født Drummond), der er antikvitetshandler og datter af John Drummond, 15. Baron Strange og søster til Cherry Drummond, 16. baronesse Strange.[1] Hun har en storesøster, Amelia Rachel (som ejer og arbejder i en restaurant med sin mand i den australske regnskov), og en lillebror James Lockett Charles Agnew-Somerville, der arbejdede i Hong Kong og skriver digte.

Somerville tog dansetimer fra hun var seks år og blev otte år gammel sendt til The Arts Educational School, en kostskole i Tring i Hertfordshire. Der lærte hun ballet. Hun forlod skolen som 16 årig og fortsatte sine studier i London.

Karriere redigér

Somerville er uddannet på Guildhall School of Music and Drama (1989) i London. Hun arbejde på scenen og i tv-episoder af Agatha Christie's Poirot og Casualty (1993), før hun fik rollen som Penhaligon (eller 'Panhandle') i Cracker.

Somerville har spillet lady Stockbridge i Julian Fellowes's Gosford Park og Harry Potters mor Lily i alle seks Potter film. I maj 2007 spillede hun forfatterinden Daphne du Maurier i BBC's tv-drama Daphne.

Personlige liv redigér

Somerville blev gift med William Osbourne-Young i december 1995. De har tre børn; den ældste søn Casper blev født i maj 2002.

Filmografi redigér

Noter redigér

Eksterne henvisninger redigér