Hearthstone: Heroes of Warcraft

computerspil

Hearthstone: Heroes of Warcraft er et digitalt free-to-play samlekortspil udviklet af Blizzard Entertainment. Spillet blev annonceret ved Penny Arcade Expo i Marts 2013, og spillets åbne beta startede Januar 2014. Den endelige version blev udgivet Marts 2014. Hearthstone er tilgængeligt på Microsoft Windows og OS X. I april 2015 fik spillet sin egen app. og blev dermed tilgængeligt på Android og iOS smartphones.[1]

Hearthstone: Heroes of Warcraft
Del af Warcraft-serien
Fans udklædt som figurer i Hearthstone-universet
Generelle oplysninger
Udvikler Blizzard Entertainment
Udgiver Blizzard Entertainment
Serie Warcraft
Komponist Peter McConnell Rediger på Wikidata
Distributør App Store
Google Play Rediger på Wikidata
Motor Unity Rediger på Wikidata
Udgivet Windows, OS X
11. marts 2014
iPad
16. april 2014
Windows 8 Touch
6. august 2014
iPhone, Android
efterår/vinter 2014
Genre Turbaseret stategivideospil
samlekort-videospil Rediger på Wikidata
Spiltype Singleplayer
Multiplayer Rediger på Wikidata
Platforme Windows
Mac OS X
iPad
iPhone
Android
Eksterne links
Hjemmeside
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Hearthstone: Heroes of Warcraft, spilles som e-sport i både selvstændige konkurrencer, men også til de store etablerede turneringer.[2]

Spillets opbygning redigér

Hearthstone er et samlekortspil som fungerer via et online en-mod-en tur-baseret kampsystem. Spillere starter spillet med en samling "basiskort", men der er senere mulighed for at skaffe sjældnere og mere kraftfulde kort. Dette sker ved at man enten køber en pakke med kort, eller vinder kort via arenaen. Det er også muligt at ødelægge kort man allerede har for få valutaen "arcane dust" som kan bruges til at lave nye kort. Pakker med kort og adgang til arenaen kan enten købes med den virtuelle valuta guld som man modtager ved at klare daglige missioner og ved at vinde spil, eller med rigtige penge

Hearthstone foregår i Warcraft-universet.

Der findes mange forskellige spilformater i Hearthstone, herunder bl.a. Ranked, Battlegrounds, Arena, Duels (fjernet januar 2023), Mercenaries og Tavern Brawls[3].

Kampe redigér

Alle kampe i Hearthstone er en 1-mod-1 kamp mellem to modstandere, spillet er turbaseret hvilket vil sige at man skiftes til at lægge kort ned. Spillet foregår enten mellem to rigtige spillere eller mellem en rigtig spiller og en computerstyret modstander.

Hver spiller bliver repræsenteret af deres valgte "helt". Hver helt er en vigtig karakter i Warcrafts historie og repræsenterer en bestemt klasse. Klassen bestemmer hvilke specielle kort og "heltekræfter", der er tilgængelige for spilleren. Hver helt har 30 liv i et almindeligt spil. Hvis en helt bliver bragt til 0 liv, taber de spillet.

Helte redigér

Der er ti helte, som følger med spillet, og yderligere mulighed for enten at købe eller få adgang på anden vis til alternative repræsentanter:

Kort redigér

Kort er kernen af Hearthstone. De repræsenterer hvilke kræfter, karakterer og effekter spilleren kan bruge i løbet af en kamp. Fra og med udvidelsen Witchwood (2018) er der omkring 2.407 forskellige kort tilgængelige i spillet, hvoraf 1.868 kan samles af spilleren.

Referencer redigér

  1. ^ Hearthstone® Now Available on Mobile - News - Hearthstone
  2. ^ "Thomas er Danmarks bedste Hearthstone-spiller". ekstra bladet. 25. juni 2014. Arkiveret fra originalen 20. juli 2014. Hentet 2014-08-23.
  3. ^ https://hearthstone.fandom.com/wiki/Game_mode

Eksterne henvisninger redigér

 Spire
Denne computerspilsrelaterede artikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.