Kabylien (kabylsk: Tamurt Iqbayliyen, Tamurt n Leqbayel eller Tamurt idurar) er en historisk og etnisk region i nordlige Algeriet som ligger mellem Algier i vest og Skikda i øst.

Landskab i Kabylia

Der er en del af Tell-Atlas og ligger i den vestlige ende af Middelhavet. Kabylien dækker flere provinser i Algeriet: hele Tizi Ouzou og Bejaia (Bgayet), størstedelen af Bouira (Tubirett) og dele af landsbyerne Bordj Bou Arreridj, Jijel, Boumerdes, og Setif. Gouraya nationalpark og Djurdjura nationalpark ligger også i Kabylien. Regionen er inddelt i Stor-Kabylien og Små-Kabylien. Som den moderne arvtager til den historiske berberkulturen, Kabylien betragtes som den vestlige civilisations vugge.

Det er vigtigt ikke at blande «Kabylien» og den kabylske befolkning andre stader i verden sammen: omkring 25% af kabyle-folket bor i hovedstadsregionen Algiers. Denne artikel omfatter altså den historiske region «Kabylien».

Eksterne henvisninger redigér

Koordinater: 36°49′01″N 4°18′00″Ø / 36.817°N 4.300°Ø / 36.817; 4.300

 Spire
Denne artikel om Algeriets geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.