Yu-Gi-Oh! (遊☆戯☆王 Yū☆gi☆ō, lit. "Spillenes Konge") er en japansk manga, lavet af Kazuki Takahashi. Seriens forlag er Carlsen Manga. Serien er på 38 bind, men senere er der lavet flere serier, masser af merchandise m.m. Yu-Gi-Oh! blev første gang udgivet i 1996 i Japan og er så udgivet i 2004 i Danmark.

Yu-Gi-Oh!
遊☆戯☆王
(Yū☆gi☆ō)
GenreAction, Adventure, Fantasy
Manga
ForfatterKazuki Takahashi
UdgiverJapan Shueisha
Engelsk udgiverCanada USA VIZ Media
DemografiShōnen
MagasinJapan Weekly Shōnen Jump
Canada USA Shonen Jump
Tyskland BANZAI!
Norge Sverige Shōnen Jump
Malaysia Comics House
Original udgivelse1996Marts 2004
Bind38
Tv-anime
InstruktørFlere
StudieToei Animation
NetværkJapan TV Asahi
Original udsendelse4. april 199810. oktober 1998
Afsnit27
Tv-anime
InstruktørFlere
StudieStudio Gallop
NetværkJapan TV Tokyo
Engelsk netværkUSA Kids WB/Cartoon Network
Dansk netværkDanmark DR1
Original udsendelse18. april 200029. september 2004
Afsnit224
Animationsfilm
Yu-Gi-Oh! The Movie: Pyramid of Light
InstruktørRyosuke Takahashi
StudieStudio Gallop
Udgivet13. august 2004
Spilletid90 min. (101 min. i den japanske version)
Tv-anime
Yu-Gi-Oh! Capsule Monsters
InstruktørRyosuke Takahashi
StudieStudio Gallop, Nihon Ad Systems
Engelsk netværkUSA 4Kids TV
Original udsendelse9. september 200625. november 2006
Afsnit12
Spinoffs

Yu-Gi-Oh! Duel Monsters redigér

Yu-Gi-Oh! Duel Monsters (遊☆戯☆王デュエル モンスターズ Yūgiō Dyueru Monsutāzu) er en Japansk anime, som er delvist baseret på den originale manga.

Serien handler om Yugi og hans venner Joey, Tristan og Tea som går på Domino High School.

det fiktive kortspil, "Duel Monsters". Det mere voksne indhold er fjernet og navnene på visse karakterer er også ændret. Dette skyldes primært at der bruges den amerikanske udgave som har fjernet flere af de grove scener fra den japanske version (F.eks dør ingen personer, men forsvinder i stedet for til skyggeriget, og flere steder er lysglimt sat på i kampscener, hvilket ikke er tilfældet i den japanske udgave.) Det har ikke været muligt at se resten af Yu-Gi-Oh på DR1, eftersom serien stoppede i julen 2006.

Yu-Gi-Oh! Trading Card Game redigér

Yu-Gi-Oh! Trading Card Game (Yu-Gi-Oh! Samlekortspillet), er den virkelige modpart af det fiktionelle samlekortspil, Duel Monsters (kendt som Magic & Wizards I tegneserien, som en reference til Magic: The Gathering) som er vist I tegneserien, og de 4 tegnefilm, Yu-Gi-Oh! Duel Monsters, Yu-Gi-Oh! Duel Monsters GX, Yu-Gi-Oh! 5D's og Yu-Gi-Oh! ZEXAL. . Spillet går ud på at 2 spillere har deres bunke kort (kaldet "deck"), på 40-60 kort. Ud over et Main Deck, kan man også have et Extra Deck, på maksimalt 15 kort, som kan indeholde Synchro-monstre, Fusion-monstre og Xyz-monstre. Man bruger de forskellige typer kort (Monster, Spell og Trap) til taktisk at reducere modstanderens Life Points (Ofte kaldet Livspoint på dansk) med. Hvert kort, har enten en beskrivelse af billedets udseende, eller en speciel effekt, som ændrer reglerne på spillet. Der findes i dag ca. 10000 forskelige Yu-Gi-Oh! kort og er et af de mest spillede TCG(Trading Card Game) i verden, hvor Magic The Gathering topper 1# mest spillede i verden.

Eksterne henvisninger redigér

  Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.