Station internationale de géobotanique méditerranéenne et alpine de Montpellier

Station internationale de géobotanique méditerranéenne et alpine (= ”International station for mediterran og alpin plantegeografi”), ofte forkortet SIGMA, er et videnskabeligt selskab, som helliger sig biologien i Middelhavsregionen.

Selskabet blev oprettet i Montpellier i 1930[1].

Formål og missioner redigér

Siden dets dannelse har selskabets vigtigste formål været studiet af plantegeografien i Middelhavsegnene, heri også medregnet de tilgrænsende bjergegne. Adskilllige arbejder, der drejer sig om dette emne, er allerede færdiggjort med støtte fra den grundlæggende station og endnu flere er på vej. Stationen følger en tradition, som er indført i Montpellier, hvor man i særlig grad begunstiger indsatser i retning af kartografiske fremstillinger af floraen og vegetationen.

Stationen har i øvrigt til hensigt at opsamle og informere om alle spørgsmål, der vedrører Middelhavsområdets og Alpernes vegetation (afdækning af nøgleplanter, plantegeografisk bibliografi, plantesociologiske og økologiske oplysninger osv.).

Noter redigér

  1. ^ La Station Internationale de Géobotanique Méditerranéenne et Alpine i Revue de botanique appliquée et d'agriculture coloniale, 1930, bd.10

Eksterne links redigér