Venezuelas Socialistiske Enhedsparti

Venezuelas Socialistiske Enhedsparti (spansk: Partido Socialista Unido de Venezuela) er et meget venstreorienteret og socialistisk parti i Venezuela. Det er det regerende parti i Venezuela, og lederen er Hugo Chávez. Partiet fører an i den Bolivarianske revolution, som er en socialistisk revolution, som er i gang i Latinamerika. Partiet har netop[hvornår?] opnået 7 millioner medlemmer.[1]

Venezuelas Socialistiske Enhedsparti
Partido Socialista Unido de Venezuela
 
Partileder Hugo Chávez
 
Grundlagt 2008
 
Politisk ideologi Socialisme, Venstrefløj, Marxisme, Socialdemokratisme, Bolivarisme, antikapitalisme
 
Website http://www.psuv.org.ve/

Begyndelsen redigér

Venezuelas Socialistiske Enhedsparti er et samlingsparti, der blev dannet ved sammenlægning af bl.a. MVR (Chavez' gamle parti) og den ene halvdel af PCV, Venezuelas Kommunistiske Parti. Det blev dannet i 2008.

Politik redigér

Venezuelas Forenede Socialistparti er et socialistisk, antikapitalistisk, venstreorienteret parti. Det har bl.a. skaffet gratis hospitaler og skoler for alle mennesker i Venezuela og formindsket forskellen mellem rig og fattig betydeligt.[kilde mangler] Derudover har partiet nationaliseret mange virksomheder.

Partiet er mest populært blandt de fattige, arbejderklassen og bønderne. Men nogle steder i middelklassen er det også et meget populært parti.[kilde mangler]

Eksterne henvisninger redigér

 Spire
Denne artikel om et politisk parti eller gruppe er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.