Wikipedia:Flytteforslag/Glücksburgske slægt

Jeg foreslår at flytte Glücksburgske slægt til Huset Glücksborg.

Glücksborg er den dominerende form på dansk siden ca. 1850 og blev officiel med Tronfølgeloven af 1853, der anvender Slesvig-Holsteen-Sønderborg-Glücksborg, siden glider den lange form ud og i dag anvender kongefamilien Glücksborg på fx deres officielle hjemmeside. Glücksborg har også været dominerende i alm. brug siden ca. 1920, hvor det fordanskede Lyksborg gled ud. At formen med "u" er dominerende internationalt bør ikke påvirke dansk Wiki. Vi anvender Huset Habsburg, Huset Oldenborg og Huset Windsor om fyrstehuse opkaldt efter et slot el. en by (hvor selve navnet ikke kan stå alene), så formen med Huset er konsistent.--Batmacumba (diskussion) 13. sep 2019, 01:48 (CEST)

  •  Kommentar Det kunne være rart, hvis det blev skrevet direkte i flytteforslaget, hvad det var, man ønskede at flytte artiklen til. Dette fremgår nemlig ikke, hvis man kommer til flytteforslaget fra "seneste ændringer". Et link til artiklen kunne også være nyttigt i den sammenhæng.--DenBlaaElg (diskussion) 17. sep 2019, 13:04 (CEST)
  •  Kommentar Okay, gjort.--Batmacumba (diskussion) 17. sep 2019, 14:10 (CEST)
  •  Kommentar Jeg bifalder, at artikelnavnet ændres fra Glücksburg til noget med Glücksborg, men jeg er derimod lidt mere usikker på, hvad præcist det skulle være, der er jo flere muligheder. Huset Glücksborg er titlen på en bog af Bo Bramsen, men en række andre varianter til beskrivelse af denne slægt forekommer også.
I Mediestream er forekomsterne af forskellige former i hvert fald som følger:
Din søgning på"huset glücksborg"gav 471 hits
Din søgning på"glücksborgske slægt"gav 66 hits
Din søgning på"det glücksborgske hus"gav 48 hits
Din søgning på"huset glücksburg"gav 36 hit
Din søgning på"det glücksburgske hus"gav 16 hits
Din søgning på"den glücksborgske familie"gav 15 hits
Din søgning på"slægten glücksborg"gav 10 hits
Din søgning på"glücksburgske slægt"gav 6 hit
Din søgning på"den glücksburgske familie"gav 2 hits
Din søgning på"slægten glücksburg"gav 2 hits Ole Ryhl Olsson (diskussion) 27. okt 2019, 03:01 (CET)
  •  Kommentar Jeg synes ikke, at antallet af Google hits er særlig anvendelige i dette tilfælde, da det drejer sig om konsistens med vore øvrige artikler om europæiske fyrstehuse. Medmindre slægten har et egl. slægtsnavn (som fx Romanov) står disse under "Huset x", og de øvrige indledes med "Huset x" (fx Huset Romanov). Selv nogle af dem med slægtsnavn (fx Stuart) står under "Huset x".--Batmacumba (diskussion) 28. okt 2019, 00:56 (CET)
PS. Nu var det heller ikke hits på Google, jeg søgte at gøre rede for, men derimod forekomster i Mediestream. Ole Ryhl Olsson (diskussion) 28. okt 2019, 04:33 (CET)
Okay, men det ændrer ikke mit svar, vi bør være internt konsistente og formelt korrekte på et område som kongehuse/adel.--Batmacumba (diskussion) 28. okt 2019, 14:54 (CET)
Konklusion:
Der er ikke enighed om det nye navn, så det gamle bibeholdes indtil videre. --|EPO| COM: 29. mar 2020, 14:19 (CEST)