Wikipedia:Landsbybrønden/Bibelhenvisninger

Bibelhenvisninger redigér

Har brug for lidt teknisk assistance. På den engelske wiki er der en del bibelcitater der linker eksternt til teksten på andre hjemmesider. Der er stor variation i hvor de linker hen, fordi der er en masse forskellige bibeloversættelser tilgængelig på nettet. Da vi kun har en autoriseret udgave på nettet kunne det være fint at lave et gennemgående system så vi standardiserer bibelhenvisninger lidt. Man kan henvise til teksten fra bibelselskabet ved at skrive fx: Salme 22. Men det fylder frygteligt meget hvis man skal skrive det hver gang. Overvejede om man ikke kunne lave noget ala: [bib|Sl|22], eller [bib|2 Kor|3], som så viste hen til det samme som det ovenstående link, men jeg ved ikke helt hvordan man gør. Dog ville det være bedre hvis man henviste til opslag i bibelen, fordi man dermed kan henvise til et enkelt vers eller flere, som bliver markeret i blå, uden at henvise til hele kapitlet, men igen jeg ved ikke helt hvordan man gør. Jeg synes det ville være fint at standardisere det, og desuden vil det spare en masse plads. På forhånd tak.--MortenKristensen 11. maj 2007 kl. 12:09 (CEST)

Jeg har nu oprettet Skabelon:Bib, der burde gøre det, som du skriver. Syntaksen er forklaret på skabelonsiden (omend jeg ikke lige har nået at specificere bogkoderne endnu). Her er eksempelvis et link til Ezekiel 7,26: Ez 7,26. Nu er spørgsmålet så bare, om det er ulovligt at dyblinke til en side, som Bibelselskabet har tænkt skal være i en ramme. --PhoenixV 11. maj 2007 kl. 18:30 (CEST)
Tak for hjælpen! Det var lige det jeg tænkte. Hvordan finder man ud af om det er lovligt?--MortenKristensen 13. maj 2007 kl. 21:35 (CEST)
Godt spørgsmål. Man kunne vel skrive direkte til Dansk Bibelselskab eller måske hive fat i Bruger:EPO, der i hvert fald har styr på lovgivningen omkring billeder og derfor måske også andre copyrightaspekter. --PhoenixV 14. maj 2007 kl. 19:24 (CEST)