Wikipedia:Landsbybrønden/Database rapporter

Database rapporter redigér

Jeg har lavet en oversigt over de vigtigste rapporter på Wikipedia:Database rapporter, som bør kigges efter løbende, som del af den løbende vedligeholde af wiki'en. Det er et udvalg, som jeg valgt. Men hvis der er andre rapportere, som burde være med, så tilføj dem.

Jeg har lagt mærke til, at det bliver længere imellem at nogle arbejder med dem. Men det er vel et spørgsmål, om de bliver mere synlige, at de er der. Og at det er nyttig at køre noget ved det. Fx med kategorier: Hvis en person mangler født, levende eller død kategorier, så er det svært at finde ud, at det er en person. Og det er også svært for en for øvrige artikler, hvad de handler om, hvis der kun har administrative kategorier, fx sat via QA-skabeloner. Og jeg bruger kategorier en gang imellem til at importere data til Wikidata, hvor det er nødvendig kategorier på artikler, og kategorier er i en vis god tilstand.

Nogle af dem ligger under bruger-navnerummet under mit navn - de bør på et eller andet tidspunkt flyttes over i Wikipedia-navnerummet

Men det skal også være lettere at komme til rapporterne. Nogle af dem, er nævnt på WP:Oprydning. Men de fleste indgange på oprydningssiden, er optælling af indhold af kategorier, som er svære at håndtere med rapporter. Derfor har jeg placeret dem i en selvstædig side. Jeg har også forsøgt at linke til den fra relevante andre sider og skabeloner.

Mine spørgsmål er: Mangler der rapporter og er siden tilgængelig nok. For mit formål er at få flere til at kigge på dem løbende. --Steen Th (diskussion) 15. apr 2019, 15:43 (CEST)

Tak for denne offentliggørelse af (dine) databaserapporter. Da jeg har interneret mig voldsomt for at skabe sammenhæng mellem artikler på Wikipedia, vil jeg slå et slag for at disse datarapporter bliver mere synlige på Wikipedia. Hvad jeg især hæfter mig ved er rapporterne i afsnittet "Skab sammenhæng mellem artiklerne", Wikipedia:Mest ønskede artikler og Bruger:Steenth/artikler med få links ud i næste led, sidstenævnte har jeg ikke kunne finde i lang tid, var der ikke også engang en "liste med få udgående link" eller "flaskehalse"? Kunne disse lister eller dele deraf ikke gøres mere synlige via "skribentforside" (linket i venstre side). --Villy Fink Isaksen (diskussion) 15. apr 2019, 21:08 (CEST)
Meget nyttigt! --Honymand (diskussion) 15. apr 2019, 21:38 (CEST)
@Villy Fink Isaksen: Det er spørgsmål at finde en balance, så det ikke bliver en overskuelig liste. Jeg har mange lister, som kun har fokus på et specielt emne, som ikke er kommet på listen . Mens listen skal være til de generelle emner, som mange bør kunne have fokus på. Så må man finde andre måder at håndtere dem. Fx. ved at henvisninger til andre relevante rapporter fra en rapport. Ellers har jeg en "privat" oversigt, som jeg har henvisning nederst på listen. Og jeg har lagt de fleste af mine nyere rapporter under Bruger:Steenth/lister netop for at der lettere at finde de rapporter, som jeg laver uden jeg behøver at skrive på en liste, som aldrig er ajour. --Steen Th (diskussion) 16. apr 2019, 09:13 (CEST)
Ok - jeg må lave et bogmærke til dine lister. Men andre får svært ved at finde dem. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 16. apr 2019, 09:19 (CEST)