Wikipedia:Landsbybrønden/Geni.com

Geni.com redigér

Har slægtsforskningsside Geni.com en kvalitet der gøre, at vi generelt på biografier gerne vil have link til deres side under "Eksterne henvisninger", eller vil dette være overflødige links? Bruger Ronny vika har på fem biografier lag links til Geni.com. KnudW har tilbageført de første tre, jeg har tilbageført de seneste to. Der er, så vidt jeg se, omkring ca. 70 biografier der linker til Geni.com.--Kjeldjoh (diskussion) 19. okt 2021, 13:05 (CEST)

Jeg kan se, at oplysningen kan lagres i Wikidata som P2600 - hvis den skal med, kunne vi måske nøjes med en lille ikon, som linker til geni.com, -- Poul G disk. 19. okt 2021, 14:33 (CEST)
Vi linker til mange online-databaser, IMDb, Bibliografi.dk og Gravsted.dk, blot for at nævne nogle. Det har vi skabeloner og wikidata til at håndtere. Men spørgsmålet er om Geni.com har en kvalitet og troværdighed, som gør at vi generelt vil linke til dette site.--Kjeldjoh (diskussion) 19. okt 2021, 14:55 (CEST)

Ja, slik som Wikipedia praktiserer nå, posisjonerer Wikipedia seg til å være en support site for geni - fordi geni linker opp alle kilder, så kan leseren vurdere selv, slik en leser alltid må vurdere det man leser. Mens Wikipedia bare linker opp noen få sites: da blir geni på lang sikt, den authorative siten, der leseren går for å få tilgang til mest mulig komplett informasjon: hele slekts situasjonen som den kjente personen vokste opp i, og levde i, og som selvfølgelig påvirket hen stort. På Wikipedia finner man kun informasjon om den ene personen + i enkelte tilfeller tilfeldigvis litt om en og annen søsken/foreldre

Geni må så klart være bruker styrt - det har som mål å vise verdens slektstre - ingen kan være bedre ekspert på en persons slekt, enn personen selv, dermed blir stedet brukerstyrt. Ancestory.com viser enkelt slekters trær, og begrenser seg dermed veldig.

Geni og ancestory er eid av samme selskap, og det pågår full integrering av de to sites.

Kjente personer: de eneste som får leksikon artikler - blir overvåket av redaktører på geni, valgt av geni.

Det vil jo alltid være mer informasjon om folk på geni, enn det Wikipedia kan gi - da Wikipedia begrenser seg til kun å skrive om de mest kjente personene, og ikke noe om de mange mange andre personene, som allikevel også har utrettet mye, og påvirket de kjente personene som det skrives leksikon artikler om.

Geni.com er aldri en "kilde" - derfor legges geni.com som "ekstern lenke" - slik at lesere kan finne siten, og gjøre seg opp egen mening. Slektstreet gir veldig mye mer informasjon enn det leksikon artiklene gjør alene. Når det gjelder personer med leksikon artikler, er geni.com slektstreet så gjennomarbeidet, at det er komplett. Geni.co. profilene til kjente personer, overvåkes av redaktører godkjent av geni, så det stemmer ikke at alle profilene til kjente personer kan endres vilkårlig. (Skrev Ronny vika (diskussion • bidrag) 19. okt 2021, 15:20. Husk at signere dine indlæg.)