Wikipedia:Landsbybrønden/Hvad er en artikelserie?

Hvad er en artikelserie? redigér

Vi har både Kategori:Artikelserie-skabeloner og Kategori:Navigationsbokse, men det står ikke klart, hvad forskellen er - nogle af navigationsboksene (f.eks. Skabelon:Nordisk religion) har endda teksten "Denne artikel er en del af serien om ...". Er der nogen god grund til ikke at samle de to kategorier? --Palnatoke (diskussion) 9. mar 2013, 23:40 (CET)

Navigationsbokse er bokse, der samler links til artikler indenfor et givent emne, f.eks. Nordisk religion, så man slipper for alenlange Se også-lister i de enkelte artikler. En del skabeloner kunne givetvis med fordel flyttes til denne kategori eller en af underkategorierne. Men Artikelserie-kategorierne virker mere som samling af forskellige slags skabeloner indenfor et givent emne, f.eks. Kategori:Måneskabeloner, der både har navigationsbokse, infobokse og skabeloner til kort og kilder. Altså en række forskellige typer skabeloner der grundliggende hører hjemme i hver deres kategori, men som har et tema tilfælles.
Så alt i alt bør Artikelserie-kategorien beskrives bedre og evt. have et andet navn, mens en del af skabelonerne enten bør flyttes eller have påsat en ekstra kategori alt efter typen. --Dannebrog Spy (diskussion) 10. mar 2013, 13:59 (CET)
Med andre ord: "artikelserie" betyder "skabelonserie". OK. --Palnatoke (diskussion) 10. mar 2013, 18:42 (CET)