Wikipedia:Landsbybrønden/Kontakt os

Kontakt os redigér

Siden Wikipedia:Kontakt os har længe stået temmelig ubemærket. Det har flere gange vist sig svært for udefrakommende at komme i kontakt på systemet. Dels kan man jo ikke rigtig bare kontakte Wikipedia som organisation, og forvente et klart og entydigt svar på alt.

Formanden for Wikimedia Danmark modtager rigtig mange henvendelser fra forskellige folk. Både pressefolk, biograferede og nysgerrige. For at hjælpe ham, publikum og skribenterne bedre, har vi i bestyrelsen ment at den ovenstående side skal have en overhaling.

Gåde råd, forslag – og måske ligefrem relanceringer præsenteret i en sandkasse udbedes derfor fra folk.

Lad legene begynde! --|EPO| COM: 25. okt 2012, 15:38 (CEST)

En idé kunne være at gøre den rolle-orienteret: "Som journalist ønsker jeg at kontakte Wikipedia", "Jeg er beskrevet på Wikipedia, men artiklen indeholder fejl. Hvem kontakter jeg?", "Jeg ønsker at skrive på Wikipedia. Hvem kan hjælpe mig?", "Jeg har skrevet på Wikipedia, men nogen har slettet mit bidrag. Hvem kontakter jeg?" — Fnielsen (diskussion) 25. okt 2012, 21:46 (CEST)
Fortrinlige ide, både overhalingen og det rolleorienterede aspekt. Siden indeholder meget nyttigt information, men den kan nok virke lidt overvældende ved første blik. Så en eller anden form for kort, pædagogisk oversigt øverst?
Jeg kan desuden se at der henvises til siden adskillige steder fra, dog primært forsiden. Det kunne måske være en ide at gøre dette link mere prominent flere steder. F.eks. i den faste footer? Umiddelbart vil jeg finde det naturligt (også) at lede efter den slags i bunden af en side. Knud Winckelmann (diskussion) 25. okt 2012, 22:33 (CEST)
Linket er også i venstrekolonnen under "Organisation" ('Kontakt Wikipedia'), så det fremgår allerede på alle sider - hvad der har givet en del spøjse henvendelser fra folk, der har set på en artikel om et produkt, troet at artiklen kom fra producenten, og fulgt kontakt-linket, hvorefter jeg har fået opkald eller mail, fordi folk ville købe reservedele.. --Palnatoke (diskussion) 25. okt 2012, 22:46 (CEST)
Jeg synes egentligt at den norske udgave er et fint udgangspunkt for en bedre kontaktside. -Den er både overskuelig og rolle-orienteret, se No:Wikipedia:Kontakt. Hvis nogen opretter en fælles sandkasse til formålet, så vil jeg gerne lave en oversættelse, som vi kan arbejde videre ud fra. --Danand (diskussion) 26. okt 2012, 13:42 (CEST)
Det er hurtigt gjort :-) Wikipedia:Landsbybrønden/Kontakt os/Sandkasse --Palnatoke (diskussion) 26. okt 2012, 14:09 (CEST)
Jeg har oversat siden fra no-wiki. Alle er naturligvis velkomne til at tilrette og ændre den. --Danand (diskussion) 26. okt 2012, 17:38 (CEST)
Jeg har nu forsøgt mig med en omskrivning af et af afsnittene [1]. Se forskel. — Fnielsen (diskussion) 28. okt 2012, 15:09 (CET)
Jeg har indsat muligheden for at få slettet oplysninger ved navneforbud ved retssager. Kontaktsiden ser fin ud og meget mere pædagogisk end hidtil- Men husk, at kontaktsiden skal være let at finde for forvirrede og paniske personer, der ikke kan overskue et stort website som wikipedia. Prøv at sæt en gymnasieelev til at finde rette kontaktoplysninger. Så ved vi, hvor lavt barren skal være. Det skal være NEMT. Peter Mulvany (diskussion) 28. okt 2012, 22:42 (CET)
Kontaktsiden i Sandkassen har vidst nået et stadie hvor den er klar til at erstatte den gamle - især Fnielsens tilføjelser om muligheder ved fejl på person-sider, er en tiltrængt tilføjelse. Mht. sidens navn, så undrer det mig over hvem 'os' er i 'Kontakt os' - kan siden ikke bare hedde 'Kontakt'? Mht. om kontaktsiden er til at finde, så tilslutter jeg mig Knud Winckelmanns forslag om at indsætte et 'Kontakt'-link i footeren, ved siden af 'Om Wikipedia'. Hvis det ikke er muligt at opnå konsensus om dette, så kan et alternativ være at indsætte et link til kontaktsiden øverst på siden Om Wikipedia --Danand (diskussion) 29. okt 2012, 09:55 (CET)
En enkelt ting: der henvises et par steder i teksten til Landsbybrønden som sted at stille spørgsmål. Men Landsbybrønden er jo primært vores interne forum og ikke beregnet til hverken begyndervanskeligheder eller pressespørgsmål. Her vil det nok være bedre at henvise til Wikipedia:Nybegynderforum, der generelt er bedre gearet til den slags.
Mere generelt forebyggende tænker jeg på, om Wikipedia:OSS og den efterhånden pænt lange Hjælp:Øvrige spørgsmål bør omdannes til en Spørgsmål-og-svar-sektion, der kan linkes til i menuen til venstre. Den skal så have et antal tematiske undersider, f.eks. Generelt om Wikipedia, fejl i artikler, billeder, sletninger osv. Det kan selvfølgelig ikke afværgre alle spørgsmål, men det burde dog kunne besvare nogle stykker. Endnu bedre vil det selvfølgelig blive, hvis dem der besvarer spørgsmål til daglig kunne præsentere os for nogle af de mest typiske og derved give en ide om, hvor der mere konkret skal sættes ind. --Dannebrog Spy (diskussion) 29. okt 2012, 16:29 (CET)
Det er mit indtryk at det vil være en god ting at nævne meget tydeligt, hvem man kontakter - og måske kunne et par af mine fejlhenvendelser være fanget, hvis der havde stået "kontakt Wikipedia" i stedet for "kontakt os", men det er i sagens natur ikke noget, jeg kan vide med sikkerhed. --Palnatoke (diskussion) 29. okt 2012, 17:03 (CET)
At kalde siden siden "Kontakt Wikipedia" er helt fint med mig. (Det er jo også allerede linkets titel i venstre-menuen). --Danand (diskussion) 30. okt 2012, 06:47 (CET)
 Konklusion:
Nu er den nye kontaktside implementeret. --Palnatoke (diskussion) 7. nov 2012, 18:14 (CET)