Wikipedia:Landsbybrønden/Pressetalsmand

Pressetalsmand redigér

Som vist de fleste efterhånden har opdaget, har Palnatoke besluttet sig at trække sig bl.a. som vores pressetalsmand. Jeg er ikke indsat i procedurerne omkring dette, derfor rejser jeg spørgsmålet her. Hvordan få vi valgt en ny pressetalsmand? Er der nogen af de mere erfarne, som kan/vil ridse proceduren op? Rmir2 (diskussion) 1. jan 2017, 20:48 (CET)

Vil lige gøre opmærksom på disse sider: Wikipedia:Pressecenter, hjælp:Kontakt_Wikipedia. - Savfisk (diskussion) 1. jan 2017, 21:30 (CET)
Wikimedia Danmark-formanden var talsmand, så hvis han Ikke vil længere, er den naturlige efterfølger vel Steenth, som er næstformand. --Masz 1. jan 2017, 21:32 (CET)
WMDK's bestyrelse snakker sammen på torsdag... --Steen Th (diskussion) 2. jan 2017, 10:15 (CET)
WMDK's har snakket sammen og snakket med Villy Fink Isaksen om posten og indstiller ham til den opgave. Han har sagt ja til. Det er reelt miljø's talsmand, så formelt miljøet acceptere det. Så jeg vil spørge om det er i orden med jer. Jeg kan ikke se at der har været en formel procedure for det. --Steen Th (diskussion) 5. jan 2017, 21:42 (CET)
Jeg tror Villy vil være god på den post. Jeg siger jatak - Nico (diskussion) 5. jan 2017, 22:01 (CET)
Det er en god løsning, tror jeg. Vh. SorenRK (diskussion) 5. jan 2017, 22:04 (CET)
Et bedre valg kan næppe tænkes. Rmir2 (diskussion) 5. jan 2017, 22:12 (CET)
Tillykke til Villy Fink Isaksen --Zoizit (diskussion) 5. jan 2017, 22:34 (CET)
Kan kun tilslutte mig støtten til Villy Flink Isaksen, held og lykke med de nye udfordringer -- Vrenak (diskussion) 5. jan 2017, 22:39 (CET)
Det er bare så fint. - Staunited (diskussion) 5. jan 2017, 22:45 (CET)
Jeg støtter selvfølgelig også denne beslutning i erkendelse af Villys upåklagelige diplomati. --Masz 5. jan 2017, 22:46 (CET)

Foreningen Wikimedia Danmark kan vel gøre hvad de vil med formål, talsfolk osv. Så længe de bare gør opmærksom på, at foreningen har under 25 medlemmer, og ikke repræsentere andre brugere her. Mvh. --TorbenDK (diskussion) 5. jan 2017, 22:57 (CET)

Jo, men nu tror jeg, at vi også taler om Wikipedias kontaktperson jf. Hjælp:Kontakt Wikipedia#Henvendelser fra pressen som måske nok ikke repræsenterer andre brugere, men alligevel er kontaktperson. Det kan sikkert være vanskeligt at være kontaktperson uden automatisk at påtage sig en talsmandsrolle, men nu har Villy før været i radioen, og så vidt jeg husker, klarede han fint udenom denne problematik. --Masz 5. jan 2017, 23:05 (CET)
ham Villy er garanteret god i radioen. :-) Men når Villy så er i radioen næste gang som talsmand, skal han huske at fortælle, at han kun udtaler sig for under 25 personer i en "fan-forening", og ikke på vegne af holdninger fra Wikipedias brugere. :-) Mvh. --TorbenDK (diskussion) 5. jan 2017, 23:17 (CET)
Jeg tror ikke det er noget problem for Villy at formulere sig korrekt og lade pressen forstå hans rolle som talsmand, og ikke diktator, hvis nogen, og det gælder især pressen som beskæftiger sig med den slags til dagligt, tror at en talsmand udtrykker alles mening til enhver tid, så er de nok lige en tand for naive, en talsmand udtaler sig mere generelt jo, og jeg tvivler stærtk på Villy vil sige noget der er specielt kontroversielt. -- Vrenak (diskussion) 5. jan 2017, 23:21 (CET)
TorbenDK: Villy er ikke medlem af WMDK bestyrelse. Men vi har tillidt til ham som person at kan udtale sig på vegne af miljøet og finde den balance som kan nødvendig. --Steen Th (diskussion) 5. jan 2017, 23:26 (CET)
: Hvis der er konsensus på dansk Wikipedia (her) kan han udtale sig på både på WMDKs og Dansk Wikipedias vegne, og ovenstående viser en udbredt tillid til Villy i den rolle. Du er vist den eneste der ikke er helt enig, og så vidt jeg forstår det, er det mere en skepsis over for WMDK end over for Villy? - Nico (diskussion) 5. jan 2017, 23:34 (CET)

Jeg stødte engang på en artikel hvor den tidligere talsmand udtalte at denne Wikipedia næsten var fuldt udbygget, og kun havde behov for forbedringer. Der undersøgte jeg det her spændende sted første gang. :-) Han (Villy) er vel medlem af foreningen, siden han bliver jeres talsperson? Han kan gøre hvad han vil, på foreningens vegne. Men de holdninger har ikke så meget med Wikipedia at gøre. Derfor jeg blot siger til jer: 20-24 personer i en forening, kan ikke lege officiel talsmand for Wikipedias brugere, men blot hvad de få medlemmer har af meninger. Mvh.

Til Nico: Jeg er den som udtaler på vegne af WMDK som konstitueret formand.
Til TorbenDK: Villy kan handle uafhængig af den tidligere talsmand og foreningen. Han skal være kontakt imellem miljøet og pressen. --Steen Th (diskussion) 6. jan 2017, 00:04 (CET)
Prøver lige igen :-) Er Villy medlem af foreningen Wikimedia Danmark? Mvh. --TorbenDK (diskussion) 6. jan 2017, 00:16 (CET)
Vi har kigger mere på personen end et medlemskab. Det er faktisk en, som jeg ikke kender som medlem, som har foreslået ham. --Steen Th (diskussion) 6. jan 2017, 00:24 (CET)

Jeg mener det er vigtigt, at få et svar på om talsmanden for Wikipedia er medlem af foreningen Wikimedia Danmark. Snik-snak er ikke så vigtigt, i en vigtig debat. Mvh. --TorbenDK (diskussion) 6. jan 2017, 00:31 (CET)

Det er et irrelevant spørgsmål, som ikke kræver svar. Hvis du har indvendinger imod valget, så begrund dem, og om nogen er medlem af Wikimedia DK eller ikke, er uden betydning for posten som pressekontakt. --Sir48 (Thyge) (diskussion) 6. jan 2017, 01:35 (CET)
Enig med Sir48 (Thyge). Fællesskabet har mig bekendt aldrig haft problemer med, at Palnatoke kunne udtale sig som talsmand, og jeg har fuld tillid til, at Villy kan løfte opgaven ligeså godt. Det er støtteforeningen, der formelt har foreslået Villy som talsmand, men det er os alle, der i fællesskab overdrager ham denne tillidspost. Hvis TorbenDK ønsker en diskussion om forholdet mellem støtteforening og fællesskab, bør vi tage den separat. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 6. jan 2017, 06:48 (CET)
Villy har også min fulde støtte og jeg er taknemmelig over at han vil påtage sig opgaven. Jeg forstår slet ikke at nogen kan være skeptiske, da Villy anbefales af mangeårige og erfarne brugere. Hertil kommer så at Villy støttes af WMDK, og så kan opbakningen snart ikke bliver større. Det er i min optik ligegyldigt hvorvidt Villy er medlem af WMDK, det er hans meriter her på da-wiki som betyder noget, og de er eksemplariske. - Savfisk (diskussion) 6. jan 2017, 09:27 (CET)
Hvis der blandt dansk Wikipedias brugere er konsensus om, at Villy vil være et godt valg som pressetalsmand, så kan Villy udtale sig ikke alene på vegne støtteforeningen, men på vegne hele brugermiljøet omkring dansk Wikipedia. Da det ser ud som om, at der er sådan konsensus, så mener jeg at det i den sammenhæng er irrelevant om Villy er medlem af støtteforeningen eller ej. Det er ikke nødvendigvis en hemmelighed, men det er ikke relevant, hvis ellers der er konsensus. Jeg støtter i høj grad Villy som pressetalsmand. --Pugilist (diskussion) 6. jan 2017, 09:42 (CET)
Ja, jeg tror det vil ende med noget i retning af : "Der er blandt de i øjeblikket aktive brugere, der har givet deres mening til kende, overvældende tilslutning til Villy Fink Isaksen som pressetalsmand for dansk Wikipedia". Mon ikke også en formel afstemning ville ende sådan, hvis nogen skulle insistere. -- Mvh PHansen (diskussion) 6. jan 2017, 10:07 (CET)
Det tror jeg helt klart at den ville ende med konsensus, da det ser ud til alle støtter Villy eller retter næsten alle --Zoizit (diskussion) 6. jan 2017, 10:22 (CET)
Enig, Villy er forhåbentlig helt i stand til at kunne klare dette. Hvis han selv ønsker det så støtter jeg op omkring det. --SimmeD (diskussion, bidrag) 6. jan 2017, 10:24 (CET)
Jeg tror også at Villy vil være en god talsmand for Wikipeida, så han har også min støtte. Mvh. Kartebolle (diskussion) 6. jan 2017, 11:47 (CET)
Med udgangspunkt i Villys generelle færden på Wikipedia og ikke mindst gode oplevelser på WikiOnsdag i Aarhus, skal han også have en anbefaling med fra undertegnede. Venlig hilsen Rsteen (diskussion) 6. jan 2017, 11:58 (CET)

Jeg bakker også op om Villy som foreløbig pressekontakt. --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 6. jan 2017, 14:09 (CET)

@Rodejong: Din signatur formaterer al efterfølgende tekst med skriften Tahoma. Vh. SorenRK (diskussion) 6. jan 2017, 14:20 (CET)
Tak for beskeden, har tilføjet en extra </font> (Skrev Rodejong (diskussion • bidrag) 6. jan 2017, 14:34. Husk at signere dine indlæg.)
 Konklusion:
Der vist nok opbakning til Villy. Villy og mig har kontakt med hinanden med udmeldinger til eksterne. --Steen Th (diskussion) 9. jan 2017, 21:26 (CET)