Wikipedia:Sletningsforslag/Helveg Petersen

Helveg Petersen er et stamtræ for politikerfamilien Helveg Petersen. Bruger:John Cambrick har oprettet og Bruger:Madglad har sat QA-relevans på, hvilket placerer den i kategori med notabilitetsproblemer. Derfor dette sletningsforslag. Der er ingen kilder i artiklen. Toxophilus (diskussion) 21. okt 2020, 13:41 (CEST)

  •  Kommentar - jeg er ikke overbevist om, at familierelationerne er så komplicerede, at det kræver en selvstændig artikel. Jeg ved dog ikke, hvad man "plejer" at gøre. Toxophilus (diskussion) 21. okt 2020, 13:41 (CEST)
  •  Kommentar Du har nok ret. I dette tilfælde kan man nok bare sige hvem forældrene og bedsteforældrene var. Siden blev oprettet i en bestræbelse for at undgå unødvendigt lange og gentagende familiebeskrivelser. Måske er det for meget at have en side for sig selv her. Det er ikke helt oplagt hvornår en familie er stor og betydelig nok til at have en side. John Cambrick (diskussion) 21. okt 2020, 13:47 (CEST)
  •  Kommentar Måske man kunne lave et afsnit med et stamtræ i stedet i de enkelte artikler? Ligesom f.eks. på Kornprins Frederik. Toxophilus (diskussion) 21. okt 2020, 14:02 (CEST)
  •  Kommentar Joh hvis det er i bunden af artiklen, så kan det måske godt lade sig gøre. Det må bare ikke distrahere fra resten af indholdet. John Cambrick (diskussion) 21. okt 2020, 14:07 (CEST)
  •  Kommentar: Dybest set er familierelationer af begrænset encyklopædisk relevans. Det er af 'kulørte blade'-relevans og det er noget andet. Teksten læggeren op til at politiske holdninger er arvelige, men jeg gætter på at forfatteren Karen Helveg Petersen, som har helt andre holdninger, også er en del af familien. Og den slags skal man ikke begynde at sidde og filosofere over i en encyklopædisk tekst. Der er andre problemer med familierelationer på Wikipedia, det er fx ikke sikkert at en morders mor eller bror er interesseret i at få familierationen udpenslet. Og det behøver jo ikke at være en morder. Jeg kender fx et familiemedlem til et tidligere MF, der valgte at leve under et andet navn. Jeg synes at slægtsforskning skal have så lille en plads som muligt på Wikipedia. --Madglad (diskussion) 21. okt 2020, 20:53 (CEST)
  •  Kommentar - Det skal ikke være en artikel. Det kunne sagtens fungere som en skabelon. Måske bare som tekst og ikke med kasser omkring. --Santac (diskussion) 23. okt 2020, 08:37 (CEST)
  •  Kommentar - Kan vi blive enige om, at artiklen om Helveg Petersen kan slettes og de relevante familierelationer må indskrives i de individuelle artikler? Mvh. Toxophilus (diskussion) 26. okt 2020, 13:03 (CET)
  • Slet - Jeg har indsat stamtræet i Niels Helveg Petersen. Alle andre artikler henviser til denne.--Kjeldjoh (diskussion) 29. okt 2020, 13:13 (CET)
Konklusion:
Stamtræet indsat i Niels Helveg Petersen-artiklen, som de øvrgie artikler henviser til. der synes ikke at være stemning for at stamtræet skal ligge i en kort selvstændig artikel. Slettet. -Pugilist (diskussion) 10. nov 2020, 11:16 (CET)