Wikipedia:Sletningsforslag/Kategori:Forkortelser

Kategori:Forkortelser beskriver ikke noget som emnerne for artiklerne i kategorien i sig selv har til fælles. Kun noget som den aktuelle skrivemåde for emnernes titel har til fælles, og det er efter min opfattelse ikke en interessant egenskab at kategorisere efter.

Skrivemåden for en artikels titel kan nemlig ændre sig - for eksempel ved man finder at en bestemt forkortelse er flertydig, og derfor flytter en artikel til dens uforkortede navn. Det burde ikke ændre kategoriseringen for en artikel hvis det sker, da artiklen stadig handler om samme emne.

Jeg foreslår derfor sletning af kategorien:

  • Slet - Byrial (diskussion) 8. apr 2013, 08:41 (CEST)
  •  Kommentar – Jf. deldiskussion på Wikipedia:Sletningsforslag/Fx, så kan kategorien måske give mening som kategori for forkortelser der reelt er blevet til navne, som f.eks. dvd, NATO, Laser, SMS, DSB m.m. Måske kategorien skal omdøbes, men ved ikke hvad den slags ord hedder, hvis det overhovedet findes som begreb. --Hofkas (diskussion) 8. apr 2013, 13:16 (CEST) Tilføjelse. Der er tale om mere end bare akronymer, idet de benyttes dagligt. --Hofkas (diskussion) 8. apr 2013, 13:20 (CEST)
    •  Kommentar - Hvorfor skulle det ændre noget at omdøbe kategorien til f.eks. Kategori:Forkortelser brugt som navneord? Det er stadig en beskrivelse af selve titlen og ikke af emnet. Den slags synes jeg ikke hører til her, men på Wiktionary. Byrial (diskussion) 8. apr 2013, 13:47 (CEST)
  • Slet - med mindre der faktisk er enkelte artikler, der faktisk handler om en forkortelse. --Palnatoke (diskussion) 8. apr 2013, 15:31 (CEST)
  • Slet – Efter at have tænkt over tingene, tilslutter jeg mig jeres synspunkt. --Hofkas (diskussion) 9. apr 2013, 16:42 (CEST)
  •  Kommentar – Jeg ville nok overveje at slette den (og indholdet) en ekstra gang. I vor tid, da det vrimler med forkortelser, vil jeg ikke afvise, at nogen kan have nytte af de oplysninger, artikler vil kunne give (og at kunne bruge kategorien som søgeadgang). hilsen Rmir2 (diskussion) 9. apr 2013, 16:50 (CEST)
Konklusion:
Bred (fuld?) enighed om at slette kategorierne. --|EPO| COM: 16. maj 2013, 14:47 (CEST)[svar]