Wikipedia:Sletningsforslag/Sødrage (Phyllopteryx)

Siden Sødrage (Phyllopteryx) bør slettes fordi navnet sødrage er et falsk dansk populærnavn for pjaltefisk. Sødrage er blot en direkte oversættelse af det engelske populærnavn Seadragon, og det kan man ikke. Danske navne på dyr og planter skal findes via research i dansk faglitteratur. Desuden findes der tre arter af pjaltefisk, så derfor er (Phyllopteryx) misvisende, idet det kun er slægtsnavnet for den ene af disse tre arter. Siden Sødrage (Phyllopteryx) er et eksempel der på bedste vis dokumenterer hvorfor Wikipedia ikke regnes for en pålidelig kilde. Det er synd for alle de seriøse mennesker med en stor specialviden, som opretter sider på Wikipedia. Der findes også en side ved navn Pjaltefisk (Phycodorus eques). Her bør (Phycodorus eques) slettes fra sidens navn fordi der som sagt findes tre arter af pjaltefisk og ikke kun 1. Jeg har netop revideret denne side.

MVH pflarsen (Skrev Pflarsen (diskussion • bidrag) 11. okt 2008, 08:22. Husk at signere dine indlæg.)

Ordbog over det danske Sprog http://ordnet.dk/ods/opslag?id=568445&liste=alfa
Sø-drage, en.
1) pigfinnefisk af familien Pegasidæ. vAph.(1759). Brehm.Krybd.408. Sal.2XXII.977.
2) (nu næppe br.) fjæsing, Trachinus draco. OFMüll. ZoolPr.41. Raff.(1784).219.
I henhold til ovenstående fra ODS har ordet sødrage sin berettigelse som lemma. Sproget fastlægges af, hvad der er i brug, og ikke af hvad man kunne ønske sig. Men det skal så blot gøres passende noter i de relevante artikler.
--Hans Christophersen 11. okt 2008, 08:37 (CEST)
Jeg er ikke helt med. Hvis det eneste problem er navnet, så skal artiklen bare flyttes - det gør man ved enten at flytte det selv ved at klikke på fanebladet "flyt" hvis det er en oplagt fejl og ellers sætte {{flyt|nyt navn}} på i toppen af artiklen. --MGA73 21. okt 2008, 23:42 (CEST)
Fjernet sletteforslag nu. Da der ikke er kommet yderligere argumenter for en sletning. --MGA73 14. nov 2008, 23:20 (CET)