Wikipedia:Sletningsforslag/Vilnius (provins)

Siden Vilnius (provins) bør slettes fordi den korrekte oversættelse af Apskritis er amt, jeg overvejede længe om vi skulle vælge at omdøbe første niveau i den administrative opdeling af Litauen til "regioner" efter som, de har en noget begrænset rolle, tilsvarende de danske regioner, men fandt at det ville være forkert, og valgte i stedet at lave artiklen Amter i Litauen hvor amternes rolle er opridset, inklusiv henvisning til loven for amterne. I øvrigt mener jeg det også er den betegnelse de har valgt på enWIKI: "counties" svarer til amt på dansk.

Uden diskussion har jeg i øvrigt flyttet alle de andre provinser til amter, men hvis det kræver en diskussion er jeg parat, og er selvfølgelig villig til at flytte alle amter tilbage som (provins) hvis det bliver resultatet af en evt. diskussion.

Jeg valgte at lade Vilnius (provins) stå, selvom jeg har oprettet et Vilnius amt, så der blev taget stilling til min "hærgen" ... om vi skal fastholde den fejlagtige oversættelse af Apskritis som (provins) eller indføre amt!--Per (PerV) 15. aug 2009, 19:12 (CEST)

  • Slet - Du argumenterer udmærket, så jeg støtter dig gerne. --Arne (Amjaabc) 15. aug 2009, 22:34 (CEST)
  • Slet - pga konsistens (alle de andre artikler om Litauen bruger betegnelsen amt). Jeg er dog ikke overbevist om at hverken provins, region eller amt er passende betegnelser for udenlandske administrative områder. Men jeg kan se at du (eller andre wikipedianere?) er påpasselig med konsekvent og systematisk at angive den litauske betegnelse i parantes, derfor synes jeg at det er helt acceptabelt. Der er jo nok ikke mange læsere på dawiki, der ville forstå ordet Apskritis og tænke "administrativ enhed i Litauen". For tyske administrative enheder, genbruger vi vist her det tyske ord "Landkreis" og jeg ville være modstander af at oversætte det til en(hver) dansk betegnelse. Måske fordi jeg kan tysk eller fordi der ikke skal meget fantasi til at forstå hvad en "landkreds" er? ...Nillerdk 21. aug 2009, 12:54 (CEST)
  • Behold Dette forslag kunne være undgået ved at omdirigere Vilnius (provins) til Vilnius amt. Standarden har du allerede sat ved at navngive alle litauiske apskritis som amter, så den diskussion burde egentlig foregå et andet sted, da vi skal tage stilling til sletning af én konkret side. --Snak/♥фĩłдωəß♥\Arbejde 29. aug 2009, 00:47 (CEST)
  • Slet - en sletning er for min skyld i orden. Philawebs forlag kunne også udføres. --Masz () 29. aug 2009, 18:20 (CEST)
  • Slet --Harne 31. aug 2009, 15:04 (CEST)
  • Slet --Pusleogpixi 3. sep 2009, 01:18 (CEST)
  • Slet --Brandsen 4. sep 2009, 23:33 (CEST)
Konklusion:
Langt de fleste vil have artiklen slettet, hvorfor den også slettes. --Masz () 6. sep 2009, 16:47 (CEST)