Astorga

By i Spanien

Astorga (spansk udtale: [astoɾɣa]) er en kommune[1] og en by beliggende i det centralt i provinsen León, i den autonome region Castilla y León i Spanien 43 km sydvest for provinshovedstaden León. Det ligger i forbindelsen mellem Páramo Leonés og bjergene i León og hovedbyen i området Maragatería, La Cepeda og Ribera del Órbigo. Byen var bispesæde i et af Spaniens mest omfattende gamle bispedømmer, hvis jurisdiktion dækker halvdelen af provinsen León og en del af Ourense og Zamora.[2] Byen er samtidig sæde for domstolen i provinsen León.[3]

Astorga
Astorgas byvåben Astorgas byflag
Overblik
Land Spanien Spanien
Autonom region Castilla y León
Provins León
Postnr. 24700 Rediger på Wikidata
Telefonkode 987 Rediger på Wikidata
Nummerplade­bogstav(er) LE Rediger på Wikidata
Demografi
Indbyggere 10.321 (2023) Rediger på Wikidata
 - Areal 46,8 km²
 - Befolknings­tæthed 221 pr. km²
Andet
Tidszone UTC+1 Rediger på Wikidata
Højde m.o.h. 869 m Rediger på Wikidata
Hjemmeside www.aytoastorga.es
Oversigtskort
Castilla y Leóns autonome region
Castilla y Leóns autonome region
Provinsen León
Provinsen León

Astorga ligger i området Maragatería, et lille etnisk og kulturelt samfund med egne skikke og arkitektur. Byen ligger ved krydset af den franske rute, den mest poulære sti og Vía de la Plata-ruten, en alternativ vej til Jakobsvejen (spansk: Camino de Santiago). Sankt Turibius af Astorga var biskop af byen i 400-tallet.

Astorga har 10.321(2023) indbyggere.

Se også redigér

Referencer redigér

  1. ^ Ministerio de Hacienda y Administraciones Públicas. "Registro de entidades locales" (spansk). Hentet 1. marts 2018.
  2. ^ Diócesis de Astorga. "Descripción y datos generales" (spansk). Arkiveret fra originalen 6. marts 2010. Hentet 1. marts 2018.
  3. ^ Consejo General de Procuradores de España. "Partido judicial n.º 5 de León" (spansk). Arkiveret fra originalen 23. september 2015. Hentet 1. marts 2018.

Eksterne henvisninger redigér

 Spire
Denne artikel om Spaniens geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.