Bruger:CrusherNK/sandkasse

26 Jazz
Fitzland
Overblik
Land Danmark Danmark
Borgmester Ikke valgt (vælges 5. november)
Region Region Midtjylland
Kommune Viborg Kommune
Sogn Klejtrup Sogn
Grundlagt Nævnt første gang i 1997 som "26 Jadszz"
Postnr. 9501 Jazz
Demografi
26 Jazz 2
Jazzgangen 35 (2014)
Andet
Tidszone UTC +1

26 Jazz er en by på Klejtrup Musikefterskole og har 2 indbyggere, ca. 15 m fra Spisesalen. Byen betragtes som en selvstændig by. Byen, der er hovedby på Klejtrup Musikefterskole, er vokset op på Jazzgangen mellem Foyeren, Spisesalen og Soul/Rock gangen, og udgør et trafikalt knudepunkt mellem Foyeren, Spisesalen og Koncertsalen.

Afstanden over Jazzgangen er relativt lille ved 26 Jazz, afstanden er generelt lige stor på hele gangen, hvilket senest har betydet, at Oasen blev bygget. 26 Jazz har tidligere været tomands-værelse, og er i dag stadig et tomands-værelse, dog er diktatur blevet indført i en mindre grad. 26 Jazz ligger i den nordvestlige del af Klejtrup Musikefterskole og tilhører Nicolaj Koudahl og Nikolaj Munch. Indtil 2014 var 26 Jazz hovedbyen på Jazzgangen, og er i dag den mest dominerende by på Klejtrup Musikefterskole. I den sydlige del af 26 Jazz står Lænestolen, som betragtes som en af de mest eftertragtede seværdigheder i 26 Jazz.

Navn redigér

Oprindelsen til navnet 26 Jazz kendes ikke med sikkerhed. En sandsynlig forklaring er, at byen ligger på Jazzgangen, og er blevet tildelt værelsesnummer 26 omkring år 1997. Dette har altså givet navn til byen, altså Jazz gangen, som jo nemt kunne forkortes til 26 Jazz. De første indbyggere kaldtes omkring år 1997 Fitzere, da kunstnernavnet Ella Fitzgerald står på skiltet over indbyggere; først i 2014 gik denne betegnelse ud af brug og disse indbyggere begyndte at blive omtalt som Jazzere.

Geografi redigér

26 Jazz er belligende i det nordvestlige del af Klejtrup Musikefterskole, i den nordlige del af Viborg Kommune. Afstanden til Klejtrup Sø er ca. 1.500 m.