Bruger:Madsgormlarsen/dettekniskefakultet

Madsgormlarsen/dettekniskefakultet
Det Tekniske Fakultet Odense.
Grundlagt 1905
Sted

Niels Bohrs Allé 1 DK-5230 Odense M

Telefon: +45 6550 7303
Studerende 1881
Ansatte 224 videnskabelige og 84 administrative.
Adm. direktør/ Rektor Jens Oddershede
Websted www.sdu.dk/tek

Det Tekniske Fakultet Det Tekniske Fakultet er et af Syddansk Universitets fem fakulteter. Fakultetet er en uddannelses- og forskningsinstitution, der uddanner civilingeniører og diplomingeniører og forsker inden for de tekniske videnskaber. Til Det Tekniske Fakultet hører fem institutter. Fakultetets øverste ledelse består af dekan Per Michael Johansen og uddannelsesdirektør Henning Andersen.


Historie redigér

I 1905 blev Odense Maskinteknikum etableret. I første ombæring udbød institutionen en treårig ingeniøruddannelse og delte bestyrelse og bygninger med Teknisk Skole. I 1962 skiltes vejene - Ingeniørhøjskolen Odense Teknikum blev en selvstændig uddannelsesinstitution i egne bygninger på Niels Bohrs Alle 1 i Odense. Fra 2006 blev Ingeniørhøjskolen Odense Teknikum fusioneret med Syddansk Universitet, herunder Mads Clausen Instituttet og Mærsk McKinney Møller Instituttet og bærer nu navnet Det Tekniske Fakultet. Fakultetet udbyder nu 10 diplomingeniøruddannelser, 8 civilingeniøruddannelser og 1 kandidatuddannelse.

 
Det Tekniske Fakultet Bygning A
 
Mads Clausen Instituttet
 
Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet
 
Modular Robotics Research


Det Tekniske Fakultet, Syddansk Universitet redigér

Anvendelse og relevans redigér

Alle ingeniøruddannelser ved Det Tekniske Fakultet bygger på DSMI (Den Syddanske Model for Ingeniøruddannelser). Dvs. et fokus på den enkelte studerendes læring i samvirke med andre studerende, erhvervslivet og samfundet generelt. DSMI sikrer, at alt den studerende lærer er relevant og kan omsættes til praktisk værdi. Hver studerende får derfor eget projektrum, diplomingeniørerne skal i praktik på sjette semester og alle, også civilingeniørstuderende, udarbejder projekter i samarbejde med erhvervslivet og andre organisationer. DSMI er også kendetegnet ved en nær relation mellem undervisere og studerende gennem undervisning i mindre hold og gennem individuel vejledning. Forskningen ved Det Tekniske Fakultet bygger også på en anvendelses- og relevansorienteret tilgang. I tæt samarbejde med erhvervslivet og andre forskningsinstitutioner forsker fakultetet i alt fra miljø og energi til bygningskonstruktioner og robotter, der fx kan give sundhedspersonale på hospitaler mere tid til de enkelte patienter ved at tage sig af de mere rutineprægede opgaver.

Eksterne henvisninger redigér

Det Tekniske Fakultet

Alumni grupper for Det Tekniske Fakultet

Andre websider der administreres af Det Tekniske Fakultet

Forsknings Wikier fra Det Tekniske Fakultet

Sociale netværk for forskning


55°22′23.21″N 10°23′58.69″Ø / 55.3731139°N 10.3996361°Ø / 55.3731139; 10.3996361