Bruger:OJ dansk guitarist/Sandkasse

Biografi redigér

OJ er en dansk guitarist, bassist og sanger der mest er kendt for sit samarbejde med MC Einar og Østkyst Hustlers. Blev af JazzyH kaldt for dansk hiphops morfar. OJ spillede guitar og bas i MC Einar, den første danske hiphop gruppe der udkom på Lp på dansk. Han lavede den demo, MC Einar fik en pladekontrakt på, i sin kælder i et lille demostudie i Brønshøj. Sidenhen blev han involveret i indspilningen af "Den nye stil" som LP´en kom til at hedde, på både guitar og bas. Efter indspilningen i 1988 blev han fuldgyldigt medlem af gruppen. Efter en kaotisk koncert i KB-Hallen i 1989 forlod han gruppen. Han ses som vicevært, buschauffør og som Sofies kæreste i videoen Arh Dér. [[1]]



Han gik derefter, ( 1990 ) i samarbejde med Nikolaj Peyk, igang med at lave en samling rocknumre. Et af numrene , "Hvad gør man" endte på Peter Belli´s rock-comeback "Yeah" og blev udgivet som A-siden på singlen af samme navn. Andre af numrene blev indspillet i Danmarks Radio´s studie 3. Medvirkende var : Wili Jønsson (Gasolin'), Peter Andersen (Shu-bi-dua) ,Knud Møller (Johnny Madsen), Jørn Pedersen (Carrots) og OJ. Nikolaj Peyk medvirkede som co-producer. Musikken endte i et DR P3 program som et portræt af Peyk og OJ. 
Gennem 90´erne lavede han musik til TV dokumentarer på TV 2.


Da DR P3 i 1993 bad Nikolaj Peyk og Bossy Bo om at lave en julekalender medvirkede OJ på guitar og bas. Julekalenderen blev så stor en succes at DR bad Nikolaj Peyk og Bossy Bo om at lave en radioføljeton. Det blev til "Verdens længste rap" og med indlemmelsen af JazzyH var Østkyst Hustlers en realitet. OJ medvirkede på samtlige Østkyst Hustlers plader på guitar og bas. Ligeledes medvirkede han på den store livetour med Østkyst Hustlers i 1996-97. Han forlod kapellet efter indspilningerne af "Så hold dog kæft" og har kun arbejdet sporadisk sammen med Østkyst Hustlers siden.

Lavede i starten af 2000, sammen med Hr. Pedersen aka Jørn Pedersen ( Carrots, Steppin out ) , gruppen "Mol for Millioner". Gruppen udgav i 2005 CD´en "Mol for Millioner - Hr Pedersen og OJ".


Op gennem 2000 tallet arbejdede han tæt sammen med Bossy Bo omkring at hav af forskellige projekter. Både som guitarist, bassist og komponist. Bla i samarbejde med Wikke og Rasmussen.


I 2012 udkom soloCD´en " OJ - Tiden går itu" . Stilen er hård rock på dansk.

Discografi redigér

  • Mushi: Unfairytales. Musiker
  • Hr. Pedersen: En firkantet sø. Musiker og tekniker
  • Hr. Pedersen og OJ: Mol for millioner
  • DR: Snedronningen. En radioføljeton der udkom på CD.
  • OJ: OJ- Tiden går itu [[2]]

--Karmi (diskussion) 17. dec 2012, 21:01 (CET)