Canterbury Cross er en af de kors, der bliver brugt til at symbolisere den kristne tro. Det bliver kaldt dette efter en saksisk broche fra omkring 850, som blev fundet i 1867 i Canterbury, England.[1][2]

Det originale Canterbury Cross.

Generelt

redigér
 
Designet på Canterbury Cross.

Det originale kors er udstillet på Canterbury Heritage Museum, og det er en bronzebroche i krucifiks-form med trekantede paneler i sølv, dekoreret med et triquetra og indlæg med niello.[3] Korset har et lille kvadrat i midten, som går ud i de fire arm, som er bredest længst væk fra midten, således at armene ligner trekant€r, og de symboliserer således treenigheden. Enden af armene er en halvbue fra en cirkel, hvilket få korset til at ligne et rundt hjul.

Det er rejst som et kors i sten i Canterbury Cathedral og korsene sælges også i butikken, ligesom de associeres med pilgrimsfærd dertil. Nogle gange bliver symbolet brugt til at repræsentere den angelsaksiske kirke.

Se også

redigér

Referencer

redigér
  1. ^ Brent, J. (1860). Canterbury in the olden time, pl xvii 1 (2nd udgave). s. 47. {{cite book}}: |access-date= kræver at |url= også er angivet (hjælp)
  2. ^ Jane Alexander (2009). The Body, Mind, Spirit Miscellany: The Ultimate Collection of Fascinations, Facts, Truths, and Insights. Sterling Publishing Company, Inc. s. 42. ISBN 1-84483-837-4.
  3. ^ "T & B Cousins & Sons". The Canterbury Cross. 2009. Arkiveret fra originalen 14. januar 2010. Hentet 23. februar 2010.

Eksterne henvisninger

redigér