Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Bagest i øjet hvor nerveenderne samles findes den gule plet. Her er der ingen stav eller tapceller, og den kaldes også den blinde plet

Er ikke dette en ren misforståelse? Jeg mener at der er tale om to forskellige pletter i øjet: Den blinde plet hvor nerveenderne samles, og den gule plet, som tværtimod er den (centrale) del af nethinden hvormed man ser skarpest. -- Sebastjan 06. nov. 2005 kl. 09:35 (CET)

Det er en (klar) fejl, det forholder sig som du skriver. Jeg retter det med det samme Dennis Hansen 23. dec 2005 kl. 02:58 (CET)

Ny figur redigér

Jeg har indsat en ny figur der viser øjets anatomi. Der er dog et par muskelnavne som jeg ikke kan oversætte fra engelsk til dansk (eller latin, hvis vi på dansk benytter de latinske betegnelser), og en enkelt ting jeg ikke ved hvad er. Det drejer sig om:

  • 14. inferior oblique muscle
  • 15. inferior rectus muscle
  • 16. medial rectus muscle
  • 24. Bulbar sheat
  • 29. superior rectus muscle

Numrene henviser til figuren. Er der en der kan indsætte disse i billedteksten? Mvh Danielle 8. mar 2007 kl. 15:15 (CET)


Strukturene du nævner er på danske (lægelatin):

  • 14. Musculus obliquus inferior
  • 15. Musculus rectus inferior
  • 16. Musculus rectus medialis
  • 24. Vagina bulbi
  • 29. Musculus rectus superior

Mig bekendt har ingen af dem egentligt populærnavne. Venligst Dennis Hansen DennisHansen 8. mar 2007 kl. 15:49 (CET)

Super! Tak skal du have. Jeg indsætter dem med det samme. Mvh Danielle 8. mar 2007 kl. 16:02 (CET)

Vagina bulbi hedder på dansk Tenons kapsel, siger øjenlægen. Hilsen Storslem

Tilbage til siden »Øje«.