Diskussion:Afrikas dronning

Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt 1950'erne, et forsøg på at koordinere oprettelsen af 1950'er-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Film, et forsøg på at koordinere oprettelsen af film- og filmrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Er det virkelig en amerikansk film? På engelsk wiki står der at den er filmet i England, og der indgår den i kategorien britiske film. Kan nogen bekræfte eller opklare? --Malou 28. maj 2006 kl. 20:32 (CEST)

Hvordan definerer man "amerikansk film"? Instruktøren og hovedrolleindehaverne var amerikanere. --Palnatoke 28. maj 2006 kl. 21:39 (CEST)
Tja, det plejer at være der hvor pengene er... :-) Det er et godt spørgsmål, men mit bud er, at det er hjemlandet for produktionsselskabet der afgør det. Og så findes der jo co-produktioner, hvor man taler om fransk/tysk/dansk film etc. Det er vel, når der er flere selskaber der producerer og har investeret i filmen. --Malou 28. maj 2006 kl. 21:52 (CEST)
Hvis vi prøver med Filmarbejderforeningens pointsystem (se her), får vi disse point:
  • amerikansk instruktør - 3 point
  • amerikansk manuskriptforfatter (James Agee) - 1 point
  • engelsk litterært forlæg (C.S. Forester) - 1 point
  • britisk hovedproducent - 2 point
  • (biproducent - 1 point, ikke relevant)
  • (engelsk sprog - 2 point, ikke relevant til at afgøre om filmen er amerikansk eller britisk)
  • amerikansk(e) hovedrolleskuespiller(e) - 1 point
altså 5 point for amerikansk, 3 point for britisk og 3 point, som ikke er relevante her. Pointsystemet siger, at det er en dansk film, hvis den får 6 point.. --Palnatoke 9. jan 2010, 14:30 (CET)
Tilbage til siden »Afrikas dronning«.