Tegneserier Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Tegneserier, et forsøg på at koordinere oprettelsen af tegneserierelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Er denne noget andet end Violinvirtuosen Alfredo?

Sebastjan 13 nov. 2004 kl. 14:00 (CET)

Både og?
Violinvirtousen Alfredo tegnede Mogensen alene fra 1948, mens Cosper og han slog sig sammen og lavede Alfredo engang i halvtredserne. Alfredo løb i mange år - i halvfjerdserne trak Mogensen sig ud, og efter Cosper er den også blevet tegnet af Mårdøn Smet.
Ovenstående er fakta (ifølge tegneseriemuseet.dk). Så violionvirtousen må være en direkte forløber til Alfredo (begge er pantomime-serier med en hovedperson ved navn Alfredo) - men om de skal betragtes som et eller to forskellige værker, tør jeg ikke sige. Jeg har aldrig haft Violinvirtousen i hånden, så det er svært at afgøre. Det er vist et grænsetilfælde. (Violinvirtousen Alfredo på billede 2 i Mogensen-galleriet, Alfredo på billede 2 i Cosper-galleriet.) Men hvis de skal slås sammen, så må det være violinvirtousen Alfredo, der skal rykkes ind i denne artikel. -tsh

Jeg var faktisk ikke opmærksom på de anførte interessante ting. Men mon ikke Mogensen på et tidspunkt har indset at en violinvirtuos var for speciel en person til at han kunne blive ved at hitte på nye situationer?

Sebastjan 14 nov. 2004 kl. 10:50 (CET)

Jo, det er da absolut tænkeligt. Under alle omstændigheder ville de nok være værd at nævne i samme åndedrag alligevel. Jeg vil prøve at se, om jeg ikke kan formulere en samlet artikel og så lave en redirect. --tsh 14. nov 2004 kl. 12:22 (CET)
Nej, om igen - det vil jeg faktisk ikke. Alfredo (ikke-violin) hed oprindeligt Presto og blev angiveligt døbt Alfredo på P.I.B. (pressebureauet, der syndikerede den)'s kontorer. Igen i følge tegneseriemuseet. Hvorvidt Alfredo er en videreførsel af Violinvitoursen eller ej, er jeg ikke i stand til at afgøre, trods de mange åbenlyse sammenflad. --tsh 14. nov 2004 kl. 12:34 (CET)
Tilbage til siden »Alfredo«.