Diskussion:Apostlen Johannes

Seneste indlæg: for 1 år siden af Nico i emnet Presbyteren Johannes
Folketro Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Folketro, et forsøg på at koordinere oprettelsen af folketro-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Grækenland Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Grækenland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Grækenland-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Bibelen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Bibelen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af bibelrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Untitled redigér

den kirkelige kunst, hvor Johannes i den vestlige kirke ofte fremstilles med raget hovede, som tegn på hans ungdom

Jeg vidste ikke bedre end at Johannes (modsat de andre apostle/evangelister som bærer skæg) i vestkirken fremstilles som en skægløs (ikke: glatbarberet) yngling. Belæg (evt. i form af billede) efterlyses. (Om Johannes i østkirkelig ikonografi tør jeg ikke ytre mig.) -- Sebastjan 30. maj 2006 kl. 12:15 (CEST)

Hej Sebastjan - oplysningen om Johannes' ragede hovede har jeg fra Gads Danske Bibelleksikon (opslag Johannes) - du kan se et billede af ham på en:John the Evangelist - den unge Johannes, som man bl.a. ser ham hos Da Vinci's Den sidste nadver er tilsyneladende en senere tradition - jeg har ikke kunnet finde dokumentation for det endnu, men jeg arbejder på sagen - apw 30. maj 2006 kl. 15:02 (CEST)
Den Johannes ser da ikke ung ud - tværtimod. --Palnatoke 30. maj 2006 kl. 15:11 (CEST)
Jeg var ikke hjemme ved mit svar til sebastjan, så jeg kunne ikke komme med et citat fra Gads, men nu kommer det. Gads skriver:
"I den vestlige kirke fremstilledes han gerne raget, mens man i den østlige kirke kirke i reglen forestillede sig ham som en olding med langt skæg i overensstemmelse med traditionen om den høje alderdom, som han nåede i Efesus."
Påvirket af billedet på den engelske Wikipedia har jeg vist overfortolket, hvordan raget skulle opfattes, og skrev derfor, at det var med raget hovede. Jeg har nogle venner, der er glatragede, og de har samme frisure, som Johannes på den engelske - Det er naturligvis skægvæksten, der hentydes til.
Godt, der findes falkeøjne i Wikipedia, der kan fange den slags smuttere.
Jeg har ændret ordlyden i artiklen apw 30. maj 2006 kl. 16:10 (CEST)

Presbyteren Johannes redigér

Artikel er beskrevet, men linket mangler i denne artikel om Apostlen Johannes Linket er følgende_ https://da.wikipedia.org/wiki/Pr%C3%A6stekongen_Johannes Præstekongen Johannes 5.33.35.157 24. feb. 2023, 16:37 (CET)Svar

Jeg ved ikke lige hvor du savner det, men der er link i afsnittet Skrifter. mvh. Nico (diskussion) 25. feb. 2023, 10:27 (CET)Svar
Tilbage til siden »Apostlen Johannes«.